Hoe bewaar je je horlogecollectie?

Want zomaar op je nachtkastje of in een lade kan echt niet.

Als je meer dan één horloge hebt en helemaal als ze aan de nogal prijzige kant zijn, wat doe je er dan mee om ze in goede staat te houden? ModMod geeft je drie opties. De één wat makkelijker bereikbaar dan de ander.

Watch Box

Ze allemaal apart bewaren in hun afzonderlijke doosjes is ook geen doen. Bewaar die doosjes wel (onmisbaar als je het horloge ooit voor een goede prijs wilt verkopen), maar berg je horloges op in een overzichtelijke watch box ‘Valigetta’. Ze zijn er in allerlei maten, maar wij waren wel gecharmeerd van deze handgemaakte variant van Italiaans leer.

Scatola del Tempo, €645

Watch Winder

Als je jouw horloge met automatisch uurwerk elke dag draagt, dan hoef je ‘m niet in een watch winder te stoppen. Dit is er één voor mensen die afwisselen. Zo’n watch winder draait om zijn as om het uurwerk op te winden. Daarom extreem handig als je je collectie te allen tijden ‘opgewonden’ wilt hebben. Kies er wel één uit met een stille motor zoals deze hierboven van Rapport. Je wilt niet dat je slaapkamer klinkt als het atelier van een klokkenmaker. 

Rapport London, vanaf €375

Horlogekluis

Dit is voor de gevorderde horlogeverzamelaar. Natuurlijk kan het ook met je huis-tuin-en-keuken kluis of één bij je lokale bank, maar waarom niet een custom kluis van het Duitse Stockinger. Ze maken werkelijk alles voor je. Geheel in het goud, in een camouflage kleur voor de ex-commando’s onder ons of iets subtielers dat is afgewerkt met hout of koolstofvezel. Er is er zelfs één met plek voor 96 horloges. En ieder heeft z’n eigen watch winder. De kluizen zijn uiteraard van staal, maar de ‘muren’ zijn daarnaast ook nog eens gevuld met stenen en een bijzonder polymeer zodat een boor, zaag of brander er niet doorheen komt.

Stockinger, vanaf € 41.000