Deze gedistingeerde ‘bibliotheek’ is de droom van elke petrolhead

Vorm volgt functie? Niet echt.

Je bent petrolhead en je houdt van lezen? Deze buitengewoon stijlvolle mancave combineert de twee foutloos. Deze bibliotheek in Hongkong huisvest een privécollectie aan luxe auto’s die als fijne kunstwerken worden tentoongesteld. Waaronder een Ferrari F40, Mercedes 300SL Gullwing, Aston Martin DB5, Pagani Huayra en de Porsche 911 Carrera RS.

Ontworpen door A Work of Substance voor een enthousiaste autoverzamelaar en autoliefhebber, beslaat de privé-showroom twee verdiepingen. De ruimte zit vol met verbazingwekkende details. Zoals kasthandvatten geïnspireerd op die van een Zagato, fauteuils brengen een eerbetoon aan de Ferrari Dino 246 GT, krukken doen denken aan bougies en handgrepen van de kasten die zijn geïnspireerd op de deurklink van een Ferrari 250 GT Berlinetta SWB.

De verbazingwekkende ruimte toont acht voertuigen plus memorabilia, en beschikt over een bar, een keuken, een meer besloten werkruimte met een bureau en een badkamer. Het gebouw beslaat zes verdiepingen, maar de eigenaar wilde er twee voor zichzelf, dus hield deze verdiepingen achter als zijn eigen privéverblijf van 620 vierkante meter.

De makers zeggen er zelf het volgende over: “Geïnspireerd door de mechanische aard van auto’s, hebben we ervoor gekozen om de ruimte te ontwerpen zodat elk onderdeel passend is geïntegreerd. Het kan eenvoudig naar wens van de gebruiker worden gemonteerd en gedemonteerd. Een ongeëvenaard niveau van modulariteit, zonder afwerking te verliezen. Let ook op hoe we experimenteren met reflecties, zodat je op een subtiele wijze de auto’s vanuit bijna elke hoek kunt bewonderen terwijl je relaxt in de fauteuils.”

Fotografie: A Work of Substance