Deze drie hulpverleners horen in je sporttas…

Deze Handige Harry’s zorgen ervoor dat je na een blessure in no time weer aan de slag kunt.

Drie euvels en een trio no nonsense producten die er razendsnel aan einde aan maken.

Schuiver gemaakt?

Prima om schaafwonden te behandelen is de littekencrème (€30, 40 ml) van Staudt. Deze is samengesteld door een aantal Nederlandse plastisch chirurgen waaronder Joost Staudt.  Het spul bevat onder meer Calendula, vitamine E, honing en Jojoba-olie. Zorg dat er een in het handschoenenkastje in je auto ligt.  

Spierpijn of kramp

Spieren die protesteren na een te lange of te eenzijdige inspanning; we kennen het allemaal. In de regel helpt warmte. Een onverwacht heftige warmteleverancier is de Powergel Strong (€13, 50 ml) van het Duitse Axanova. Die is in eerste instantie koel, maar verspreidt al snel een intense warmte die de doorbloeding bevordert. Ook fijn: de gel is vet- en vlekvrij. Erin verwerkt zijn menthol en eucalyptus.

Schrale plekken

Vaseline is zo’n product waarvan de merknaam is uitgeroeid tot een soort-aanduiding. Daar heeft het wel de tijd voor genomen: het spul werd al in 1859 ontwikkeld.

Vaseline (€3, 100 ml) legt een laagje over de huid zodat die beter in staat is vocht vast te houden. Bovendien helpt de moisturising jelly bij het algemene herstel van de huid. Ideaal bij schrale ellebogen bijvoorbeeld. Beschermt de huid overigens ook als je gaat surfen of een andere watersport beoefent. Nieuw is de variant met cacaoboter.