De enige correcte cocktail om Halloween mee te vieren

Om vanzelfsprekende redenen is de Bloody Mary de enige cocktail die bij Halloween hoort. Zo maak jij hem thuis.

Het is het seizoen van regenachtig weer, warme truien en Halloween. Spooktober, op z’n Amerikaans. Voor ons betekent het vooral: tijd om de zomercocktails in te ruilen voor bemoederende cocktails die het herfstseizoen wat minder zwaar maken. Dan kan je kiezen voor de Aperol Cider Spritz, een herfstige/winterige variant op de Aperol Spritz. Of je gaat voor een Espresso Martini, een koffie-cocktail die (alhoewel koud geserveerd) de gemoederen verwarmd.

Toch is de enige echte cocktail voor Halloweentijd een Bloody Mary cocktail. Om vanzelfsprekende redenen; de cocktail is rood en heeft weinig goede bedoelingen. De wodka en tomatensap cocktail werd in 1921 bedacht door een bartender in Parijs. In eerste instantie noemde hij het ‘The Bucket of Blood’, maar later veranderde de naam naar Bloody Mary. Of de naam te maken heeft met de zestiende eeuwse koningin van Engeland (Mary Tudor) is niet duidelijk, wél is duidelijk dat de cocktail een instant succes werd.

Het verhaal luidt dat wanneer je om 12 uur 's nachts drie maal voor een spiegel 'Bloody Mary' uitspreekt, een bebloedde spiegelheks genaamd Mary verschijnt. Of dit een kindervertelsel is of niet, het is spooky genoeg om de Bloody Mary cocktail tijdens Halloween op te dienen. We raden je aan de cocktail te maken, het ritueel voer je uit op eigen risico.  

Er bestaat geen perfect recept voor een Bloody Mary; je moet zelf jouw ideale versie ontdekken. Onderstaand recept beschrijft de basis van de Bloody Mary cocktail. Maar onthoud wel dit: hoe zachter de wodka, hoe beter jouw Bloody Mary. Investeer dus in een goede fles wodka, daar heb je lang profijt van.

Bloody Mary cocktail recept

Ingrediënten

Voor één Bloody Mary cocktail.

  • 50 m wodka
  • 120 ml tomatensap (eventueel met een beetje chilipeper)
  • een scheutje citroensap
  • 4 scheutjes Tabasco
  • 4 scheutjes Worcestershire saus
  • een snufje zout en een snufje peper
  • eventueel een stengel bleekselderij ter garnering
  • ijsblokjes

Bereidingswijze

Vul een longdrinkglas met ijsblokjes. Voeg de wodka en tomatensap toe. Voeg daarna het citroensap, de Tabasco, de Worcestershire saus en de snufjes zoud en peper toe. Roer de cocktail met een cocktail menglepel. Garneer de cocktail met een stengel bleekselderij.

Tip: giet de cocktail in een injectiespuit en serveer als Halloween welkoms-shot voor een extra bloederige ervaring.

Liever een andere cocktail maken? Meer cocktail recepten vind je hier.