Boost je body: Neem jezelf eens op de korrel

Vervang één keer per week je doucheproduct door een scrubgel en al je zintuigen vieren een feestje.

Er gaat een wereld voor je open als je af en toe een scrub gebruikt. Het is een opkikker voor je huid, maar ook je humeur knapt ervan op. De voordelen van een scrub voor je lijf? Je doorbloeding verbetert, je huid is gladder en -ook heul fijn – je voelt je na afloop als herboren.

De reden voor dat gladdere vel: Het bovenste deel van je huid, de hoornlaag, vernieuwt zich continu van binnen uit. De afgestoten, dode cellen verlies je onder meer door schurende kleding. Maar lang niet alles, een deel blijft op je huid achter.

Scrubben is een goede manier om die dode huidcellen weg te krijgen. In een scrubcrème zitten namelijk minuscule korreltjes. En door het spul over je huid te masseren, slijp je als het ware de oneffenheden van je huid.

Boost je body

Nog lekkerder wordt het als je een scrub op basis van zeezout gebruikt.  Die heeft een zout-in-olie textuur, en dat voegt écht iets toe. Met ronddraaiende bewegingen over een schone, vochtige huid masseren. Even laten inwerken en dan goed afspoelen… Man, wat een boost!

Opgelet: Niet vaker dan één keer per week gebruiken en na afloop een bodylotion aanbrengen.

Scrubs zijn er in allerlei vormen en prijsklassen. Die van Sabon is er sinds 1997 (!), en bevat naast zout uit de Dode Zee ook drie botanische oliën. En dat polijst en voedt als een malle. Bovendien ruikt de Sabon Gentleman Scrub (€37, 600 gr) ook nog eens verdraaid lekker.