Boksen voor Christian Dior

Vergeet rappers, boksers zijn de nieuwe sterren. Dat heeft Dior goed in de gaten en maakte zeven talenten tot het middelpunt van een nieuwe campagne.

Ter introductie van een nieuwe versie van de geur Homme Sport liet Dior zeven boksers fotograferen door zeven opkomende fotografen. Natuurlijk werden er wat Dior parafernalia in beeld geschoven maar het zijn mooie portretten van drie professionele boksers, een opkomend talent en drie mannen die dagelijks boksen om lichamelijk en geestelijk in shape te blijven.

Richard Riakporhe – Engeland

Professioneel Brits bokser Riakporhe is wereldkampioen boksen in het kruisergewicht met dertien zeges op een rij. Een record. Hij groeide deels op straat op, boksen bleek zijn houvast. Hij zet zich op zijn beurt ook in voor kinderen aan de zelfkant van de samenleving met zijn Richard Riakporhe Foundation.

Riakporhe is gefotografeerd door Clesay

Danièle Scardina – Italië

Zijn bijnaam is ‘King Toretto’. De nu 29-jarige Italiaan begon zijn bokscarrière tien jaar geleden. In 2012 won hij in de Verenigde Staten de Golden Gloves, twee jaar later werd hij prof. Hij is momenteel twintigste op de wereldranglijst. Op zijn palmares: 20 overwinningen op een rij – waarvan 16 door knock-out.

Scardina is gefotografeerd door Alice Rosati

Ryan Garcia – Verenigde Staten

Garcia begon op zijn zevende met boksen. Op zijn 22e had hij al 21 partijen achter elkaar gewonnen waarvan 18 door knock-out. Vorig jaar won hij een wedstrijd tegen de regerend Olympisch bokskampioen Luke Campbell. De 24-jarige is dus niet te stoppen, dat vinden ook zijn 1,3 miljoen volgers op Instagram.

Garcia is gefotografeerd door Gladimir Gelin

Younes Bendjima – Frankrijk

Bendjima is ondernemer, model en acteur. Hij pendelt tussen Parijs, New York en LA. Zijn oom was een verdienstelijk bokser en ook Younes droomde van een carrière in de ring. Maar hij werd ontdekt als model en vliegt de hele wereld over. Nog steeds bokst hij iedere dag, waar hij ook is. Bendjima hoeft zich nooit alleen te voelen, hij heeft 1,2 miljoen volgers op Instagram.

Bendjima is gefotografeerd door Bilal El Kadhi

Aadam Hamed – Engeland

Als zoon van Naseem Hamed, de bekende Britse bokser ‘Prince Naseem’, ooit wereldkampioen vedergewicht, was het al snel duidelijk dat ook voor Aadam een bokscarrière was weggelegd. De 21-jarige wordt gezien al één van de meest belovende nieuwe bokstalenten in Europa.

Hamed is gefotografeerd door Cheb Moha   

Kontra K – Duitsland

Deze Duitse rapper, echte naam is Maximilian Diehn, is ook een enthousiaste amateurbokser. Hij ziet de sport als de ideale manier om in shape te blijven en zijn brein tot rust te brengen. Hij is de zoon van een bokser, de neef van een bokspromotor en zelf coacht hij jong talent in de ring.

Kontra K is gefotografeerd door Julot Bandit

Tanner Reese –  Verenigde Staten

Reese is model, influencer, kunstenaar en ondernemer. Dankzij zijn talloze tattoos en de geblondeerde coupe verovert hij de mode- en de modellenwereld stormenderhand. Reese is gek op boksen – hij was een veelbelovend amateurbokser in zijn tienerjaren.

Reese is gefotografeerd door Gladimir Gelin