Hitgame Borderlands krijgt film en 5 guilty pleasures voor iedere gamer

Sommigen zijn goed, anderen gewoon regelrechte pulp, maar verplichte kost.

Al sinds de jaren 90 worden er videogames verfilmd. Maar als je al perplex stond bij de verfilming van het bordspel Slagschip (ofwel Battleship), dan is hier de volgende: ze hebben namelijk besloten om de shooter Borderlands te verfilmen.

Na een postproductieperiode die voelt als een eeuwigheid, heeft Eli Roths Borderlands-film op de één of andere manier twee Oscarwinnaars in de hoofdrol en nu een trailer.

De trailer van drie minuten laat ons kennismaken met de cast van Borderlands, die is afgeslankt ten opzichte van de games, vermoedelijk omdat de verhaallijn compleet losstaat van de games.

Het hoofdtrio bestaat uit Lilith, gespeeld door Cate Blanchett. Roland, gespeeld door Kevin Hart. En Tiny Tina, gespeeld door Arianna Greenblatt. Naast Oscarwinnaar Blanchett zien we ook mede-Oscarwinnaar Jamie Lee-Curtis als Tannis, waarvan je slechts een glimp opvangt in de trailer.

Borderlands draait hier vanaf 8 augustus in de bioscoop. Tot die tijd vijf films die je als gamer zeker moet zien. Goed of gewoon regelrechte pulp, maar verplichte kost.

Tron (1982)
Nee, het is geen gameverfilming, maar een film geïnspireerd door games. Toch is het zo’n klassieker op de grens tussen game en film dat we ‘m niet achterwege konden laten. Plus een jonge Jeff Bridges voordat hij The Dude werd.

Street Fighter (1994)
Street Fighter 2 moet iedereen eens gespeeld hebben. Het is een toonaangevend vechtspel geweest, maar niet iedereen zal zich verdiept hebben in de verhaallijnen die erin zaten. De makers van de film blijkbaar ook niet, maar ach, je kijkt meer voor Jean-Claude van Damme en de kort na de opnames overleden Raúl Juliá, toch? Saillant detail: na de film van de game kwam er ook een game van de film.

Mortal Kombat (1995)
In tegenstelling tot Street Fighter behield men voor Mortal Kombat de basis van het spel – namelijk 1-op-1 gevechten – ook aan als basis voor het verhaal. Zelfs een oorspronkelijk gepland romantisch subplot is geschrapt ten gunste van de actiescènes, een beslissing die je niet vaak tegenkomt. Met Highlander’s Christopher Lambert als de mysterieuze Lord Rayden.

Battleship (2012)
Het succes van deze film zal ongetwijfeld aanleiding zijn geweest voor de andere verfilmingen die we de laatste jaren hebben gezien. Iedereen kent het bordspel, dat niets anders is dan bommen op wat schepen mikken. Dat makers Hasbro ook de Transformers-franchise in handen hebben, hebben we geweten: het eindresultaat van Hancock-regisseur Peter Berg was een film met high-tech aliens. En geen bom op hokje B-3 dus.

Resident Evil (2002-2021)
Niet één film, maar een hele serie gebaseerd op de gelijknamige Japanse horrorgames. Het verhaal? Zombieapocalypse, dat is alles wat je hoeft te weten. En Milla Jovovich (uiteindelijk) met superkrachten.