In 2020 werd Botanero door Esquire verkozen tot ‘Beste Cocktailbar van het Jaar’. Twee jaar later benoemde Gault & Millau de bar tot de beste van Nederland. Eigenaar David Trampe verzamelde daarnaast een van de grootste collectie agave spirits in Nederland, een archief van toegankelijke en obscure mezcal en tequila – om te nippen.
Vanaf dit jaar is Botanero ook een volwaardig restaurant, met taco’s en Mexicaanse gerechten om te delen. David Trampe: “Als restaurant kunnen we voortaan door de dag heen Mexico laten proeven. En niet alleen diep in de nacht als mensen een cocktail komen drinken.”
De chefs van Botanero kijken met Rotterdamse ogen naar traditionele Mexicaanse gerechten. De voortaan ingedekte tafels komen vol te staan met taco’s en grote stukken vlees of vis om te delen. Voor iedereen die liever plant-based eet zijn er voldoende opties, zoals taco’s met geblakerde oesterzwammen, salsa verde en ananas – een twist op de traditionele meaty Al Pastor.
Zelf cocktail maken? Dit zijn onze favoriete recepten.
Naast de taco’s vult Botanero tafels met grote gerechten die in het midden van de tafel komen te staan: een Flat Iron Steak met een flinke lepel chimichurri, een hele snapper met olijven, kappers en jalapeño of de gevulde Poblano pepers met kaas en salsa rojo.
Wie meer wil leren over agave, cocktails of de traditionele Mexicaanse botanero wil ervaren, kan met vrienden of collega’s een cocktailworkshop reserveren. Het team van Botanero laat dan persoonlijk proeven en zien wat het eten en drinken van Mexico zo goed maakt.
* * *
Botanero is van woensdag tot zaterdag open. Reserveren kan hier.