Boter in je baard? Goed plan!  

Maar echt: je baard en de huid eronder knappen ervan op.

Baardboter? Boter voor in je báárd? Zeker! Want naast baardolie kan beard butter het uiterlijk en de textuur van je baard aanzienlijk verbeteren.

Wat is het eigenlijk?

Baardboter is een smeerbare, zachte conditioner voor je baard. Over het algemeen bestaat deze uit natuurlijke boters en oliën. Beard butter heeft hierdoor een romige structuur.

Waar is het goed voor?

Beard butter heeft als doel je baard en de onderliggende huid goed te verzorgen. Dat doet het spul door de baardharen te voeden en te hydrateren, net als de onderliggende huid. Daarnaast verzacht het de baardharen, en zorgt baardboter voor een vollere baard. Ook voorkomt het baardjeuk, droge huid en baardroos. Heel fijn: het geeft je baard een gezonde glans. Meer adviezen voor maximaal baardonderhoud vind je hier.

Hoe gebruik je baardboter?

Het is voornamelijk bedoeld om je baardharen en de onderliggende huid te voeden en te conditioneren. Het geeft een lichte fixatie aan je baard. Je kunt baardboter het beste gebruiken nadat je je baard hebt gewassen. Neem een lik, wrijf warm en masseer het spul in je baardharen.

Ter lering ende vermaeck: Baarden die geschiedenis hebben geschreven vind je hier.

Tip:

Bewaar je baardboter op een koele plek, zeker in de zomer! Boter wordt nu eenmaal snel vloeibaar door warmte.