Brad Pitt rijdt tijdens GP Groot-Brittannië voor F1-film

Lewis Hamilton beloofde fans ‘authenticiteit’ met zijn nieuwe Formule 1-film, maar geruchten dat Brad Pitt tijdens oefensessies in een echte F1-auto rijdt, kloppen niet.

Lewis Hamilton en Apple TV produceren een Formule 1-film met Brad Pitt in de hoofdrol. Dat nieuws is al een tijd geleden de wereld in geslingerd. Eindelijk wordt de film concreter.

Er is gemeld dat de titel van de film Apex wordt. Voor de beginners: apex is een raceterm om het punt te identificeren waar de auto het dichtst bij het binnenste punt van een bocht komt. En als je het goed doet, om vervolgens maximale snelheid te genereren.

In de film speelt Pitt de hoofdrol als een gepensioneerde racer die voor een laatste keer terugkeert om een jonge coureur te begeleiden. Eén die wordt gespeeld door Damson Idris, een 31-jarige Engelse acteur die je kunt kennen van de serie Snowfall.

Afgezien van dit nieuws is dit raceweekend ook naar buiten gekomen dat Brad Pitt in een aangepaste Formule 2-auto zal rijden en niet in een Formule 1-auto zoals eerder gemeld. Formule 2-auto’s zijn iets langzamer dan Formule 1-bolides, maar nog steeds moeilijk te besturen en snel genoeg.

1.000 Kilometer

Mercedes ontwerpt de auto waarin Brad Pitt zal rijden. Pitt heeft inmiddels al zo’n 1.000 kilometer gereden om het Paul Ricard Circuit in Frankrijk. Hamilton helpt om het script zo geloofwaardig mogelijk te maken. Zelfs is hij niet in de film te zien.

De opnames starten tijdens de Grand Prix in Groot-Brittannië en er werd eerder deze week gespeculeerd dat Pitt tijdens de Britse Grand Prix naast het huidige deelnemersveld in een echte auto zou gaan rijden, zelfs als een 11e team. Dat gaat, in verband met de veiligheid en sportieve redenen, niet gebeuren. Wel zal Pitt en andere acteurs rijden tijdens raceweekends vanaf de Engelse GP, om te profiteren van volle tribunes.

Top Gun

F1-president Stefano Domenicali: “We gaan zeer binnenkort beginnen met de opnames in Silverstone. Het wordt de eerste film die binnen het race-evenement worden opgenomen. Het zal behoorlijk veel vergen van de organisatie en veel aandacht opeisen in termen van productie, het is iets dat we op een bepaalde manier moeten beheersen, maar het is een andere manier om te laten zien dat de Formule 1 nooit stopt.”

Liberty Media CEO Greg Maffei voegt toe en legt uit dat F1 moet blijven zoeken naar andere manieren om in de spotlight te blijven. “The Simpsons bestaat al 20 jaar, maar er zijn weinig shows die zo lang duren. Drive to Survive is geweldig. Maar we kunnen er niet op vertrouwen dat die serie voor altijd ons enige promotiemiddel is. Deze film, een beetje zoals de aanstaande race in Vegas, zal van een heel ander niveau zijn. We hebben al gezien wat ze gaan doen en hoe ze alles in beeld brengen. Ze hebben de technologie van Top Gun overgenomen en het wordt geweldig.”