Zelfs Brad Pitt peert weleens mis

Op de rode loper in Venetië ging het niet helemaal goed met de Maestro of Cool.

brad pitt smoking venetië blonde filmfestival
Stijlpastoor
Angelina Jolie on Set of "Life or Something Like It"
Vlek in je kleding? Zo krijg je het eruit
Door Arno Kantelberg
Stijlpastoor
Warren Beatty
Geen enkele man kan zonder…
Door Arno Kantelberg

Brad Pitt reisde de afgelopen weken de wereld rond om zijn nieuwe film Bullet Train te promoten. Zo meldde hij zich onder meer in Parijs en Los Angeles in opvallend kleurrijke ensembles, speciaal voor hem gemaakt door de relatief onbekende Amerikaanse ontwerper Haans Nicholas Mott.

De stof (linnen) en de kleuren (vrolijk) pasten perfect bij het zomerseizoen. Hetzelfde gold voor de pasvorm, die was lekker losjes – het was tenslotte een bloedhete zomer, zeker ook in Parijs en Los Angeles.

De jasjes die Mott voor Pitt ontwierp waren ongevoerd en de broeken hadden een zogenaamde drawstring, het koord dat geleend is uit de sportuitrusting. Casual is de term die past op deze stijl, en er is geen acteur die more casual is dan Brad Pitt.

dit is niet buiten de lijntjes kleuren, maar met nagels op het schoolbord krassen

Met zijn kleurrijke combi’s kleurde Brad Pitt buiten de lijntjes van de rode loper. Dat is origineel en verfrissend, maar op het filmfestival van Venetië ging het niet helemaal goed. Daar kleurde hij niet zozeer buiten de lijntjes, maar kraste hij met zijn nagels over het schoolbord.

Brad Pitt was in Venetië voor de promotie van weer een nieuwe film. Hij is de co-producer van Blonde, de biopic van Marilyn Monroe met Ana de Armas in de hoofdrol.

brad pitt smoking venetië blonde filmfestival

Bij de première van Blonde betrad Pitt de rode loper in een smoking die je losjes zou kunnen noemen. Maar slordig is een term die eigenlijk beter past.

Bij een smoking past juist níet de casual invulling die de acteur/producer eraan geeft. Hier zien we geen smoking, maar een hobbezak. Zelden zat een pak zo slecht om het lichaam van de man die toch een miljoen of driehonderd op de bank heeft staan – daar kun je in principe een kleermaker van betalen.

De boord van zijn overhemd lijkt ook bedacht voor een man met een – behoorlijk – dikkere nek. Net als de broek, die vrij ruim gedacht is. Zo’n baggy broek is leuk voor een zaterdags bezoek aan de supermarkt, maar niet voor een black tie-evenement. 

Zo’n baggy broek is leuk voor een zaterdags bezoek aan de supermarkt, niet voor een black tie-evenement

Onder zijn smoking droeg Pitt een paar gympen, Adidas Gazelles om precies te zijn. Dat is me net te opstandig. Waarom niet gewoon lakschoenen om het geheel nog iets van cachet te geven.

Laatste vormfout: Pitt draagt zijn jasje geheel gesloten, daar waar alleen de bovenste knoop (de sluitknoop) dicht hoort te zijn.

De drang bij Pitt om het allemaal net even anders te doen, is uiteraard te waarderen. En soms pakt dat goed uit. Maar soms – dus – ook niet.

Lees hier de exacte invulling van de dresscode Black Tie.
Stijlpastoor
Angelina Jolie on Set of "Life or Something Like It"
Vlek in je kleding? Zo krijg je het eruit
Door Arno Kantelberg
Stijlpastoor
Warren Beatty
Geen enkele man kan zonder…
Door Arno Kantelberg