Brad Pitt’s F1-film dropt eerste met adrenaline gevulde teaser

Brad Pitt in een F1-bolide, dezelfde camera’s als bij Top Gun: Maverick… Meesterwerk aanstaande?

Apple Original Films en Warner Bros hebben de eerste teaser van de racethriller F1 vrijgegeven. Fans zagen ‘m gisteren op het circuit tijdens de Grand Prix op Silverstone. Nu staat ‘ie ook online. De film, een lang gepland project, is gemaakt door de regisseur van Top Gun: Maverick Joseph Kosinski en belooft de meest nauwkeurige racescènes uit de filmgeschiedenis te brengen. Vorig jaar werd de film al op locatie opgenomen tijdens verschillende echte Formule 1-races over de hele wereld, waarbij Pitt zelf in een aangepaste versie van een F1-auto reed.

In de film speelt Pitt Sonny Hayes, een gepensioneerde coureur die terugkeert naar de Formule 1 vanuit zijn zelfopgelegde ballingschap. Dit om een ​​beginnende coureur, gespeeld door Damson Idris, op te leiden als zijn teamgenoot bij APXGP, een fictief team op de grid. De film is gemaakt in volledige samenwerking met de Formule 1.

Lees ook: Brad Pitt rijdt tijdens GP Groot-Brittannië voor F1-film 

Pitt onthulde eerder de toon van de film in een gesprek met Sky Sports: “De sfeer is geweldig om er deel van uit te maken en ons verhaal te vertellen. De teams hebben hun deuren voor ons geopend. Ik speel een man die in de jaren negentig racete, die een vreselijke crash krijgt en verdwijnt, om vervolgens in andere disciplines te racen. Zijn vriend en teameigenaar, gespeeld door Javier Bardem, haalt hem over om terug te keren. Ze staan ​​als laatste op de grid, geen enkel punt gescoord. Maar ze hebben een jong fenomeen, gespeeld door Damson Idris, en ze halen mij binnen als een soort laatste redmiddel om er nog iets van te maken. Je hebt nog nooit snelheid gezien op deze manier, je hebt de G-krachten nog nooit zo gezien, de beelden zijn echt heel spannend.”

De film is nog steeds in productie terwijl er beelden worden vastgelegd tijdens de daadwerkelijke Grand Prix-weekends, met IMAX-camera’s. Waar Pitt ook zelf rijdt, op een manier die vergelijkbaar is met de verbluffende vliegscènes in Top Gun: Maverick.

De cast voor F1 bestaat verder uit Kerry Condon, Javier Bardem, Tobias Menzies, Sarah Niles, Kim Boddnia en Samson Kayo. F1 draait vanaf de zomer van 2025 in de bioscoop, waarna hij op Apple TV+ verschijnt.