Breaking! KidSuper ontwerpt voor Louis Vuitton

Het Amerikaanse multitalent KidSuper is na het overlijden van Virgil Abloh de eerste ontwerper van het Franse modehuis.

Kidsuper : Runway - Paris Fashion Week - Menswear Spring/Summer 2020

Het luxe modehuis Louis Vuitton maakt bekend dat KidSuper als eerste gastontwerper mede-verantwoordelijk zal zijn voor de binnenkort te presenteren najaarscollectie van 2023. Daarmee is KidSuper de eerste ontwerper voor Louis Vuitton na het overlijden van Virgil Abloh in november 2021.

Louis Vuitton presenteert Dillane wel als co-creator. Hij is niet de nieuwe creatief directeur, maar de collectie die op 19 januari in Parijs te zien zal zijn is “met de medewerking” van Dillane to stand gekomen, aldus Louis Vuitton.

Colm Dillane is het multi-talent dat vanuit zijn uitvalbasis in Brooklyn schildert, muziek maakt, regisseert en kleding ontwerpt onder de naam KidSuper.

Colm Dillane begon op high school met het maken van T-shirts voor de verjaardag van vrienden. Dat bouwde hij vervolgens op college uit met de verkoop van kleding aan consumenten.

LVMH is het grootste luxe-conglomeraat ter wereld. De omzet groeide vorig jaar met maar liefst twintig procent tot 20,6 miljard euro.

Omdat hij een rapnaam wilde als een superheld, bedacht Dillane de naam Super Kid. Een vriend draaide die twee namen vervolgens om, en Dillane haalde de spatie ertussenuit: KidSuper.

Zijn merk bouwde hij uit via sociale media. Met KidSuper showde hij zelf al twee keer op de Fashion Week van Parijs. Je kunt KidSuper volgen op instagram, of via zijn eigen site, tevens webshop. 

Louis Vuitton heeft aangekondigd dat er bij de show in Parijs zal worden opgetreden door een “wereldberoemde muziekster”. Vorig jaar bracht Kendrick Lamar een ode aan Virgil Abloh.