Breitling geeft update aan Avenger

Al 20 jaar een vaste waarde binnen het merk en de Avenger krijgt nu eindelijk een update voor een nieuw tijdperk.

De drie belangrijkste aspecten: een slanker en kleiner uiterlijk, nieuwe materialen en het gebruik van Breitling’s eigen Caliber 01 voor de chronograafmodellen.

Breitling-CEO Georges Kern voegt toe: “De Avenger is gemaakt om bestand te zijn tegen de meedogenloze omstandigheden van een straaljagercockpit en om piloten te ondersteunen bij veeleisende luchtmanoeuvres. Het herontwerp vereiste niets minder. Deze collectie combineert alle prestaties met een verfijnde moderne luchtvaartstijl.”

Pilotenhorloges zijn vaak een oefening in balans voor horlogemerken. De terugkeer naar de ontwikkeling van krachtige modellen voor straaljagerpiloten in de eerste helft van de 20e eeuw belooft tot op de dag van vandaag aanzien.

Tegelijkertijd onderwerpen slechts heel weinig klanten hun horloges aan de ultieme G-kracht-duurzaamheidstest. Sommige fabrikanten distantiëren zich ook bewust een beetje van het pure militaire aspect van hun collecties. Dit is ook het geval voor Breitling, waar het traditionele logo met vleugels nu is vervangen door de neutrale ‘B’ op de Avenger.

New Breitling Avenger Collection_CMYK
Breitling Avenger B01 Chronograph 44_CMYK
Breitling Avenger B01 Chronograph 44 Night Mission_CMYK
Breitling Avenger Automatic 42_Ref. A17328101L1X1_CMYK
Breitling Avenger B01 Chronograph 44_CMYK

De nieuwe Avenger-collectie omvat drie modellen: de 44mm chronograaf, de Automatic GMT 44mm en de Automatic 42mm, elk in verschillende uitvoeringen. Alle modellen zijn verkrijgbaar met een lederen band met vouwsluiting of normale gesp of met een stalen band met een nauwkeurig verstelbare vouwsluiting. Alle horloges zijn waterbestendig tot 300 meter.

Het model waar het ons vooral om gaat is de Avenger B01 Chronograph 44. Deze is verkrijgbaar met een wijzerplaat in blauw, groen, zwart of zand. De roestvrijstalen kast heeft een 60 minuten draaibare lunette. Het grippatroon op de kroon en de ring, evenals de nieuwe vierkante drukknoppen, ogen goed. De nieuwe Avenger wordt aangedreven door het Breitling manufactuurkaliber 01. Met een gangreserve van 70 uur waarbij het uurwerk zichtbaar is de open saffieren achterzijde.

De Avenger Night Mission Chronograph valt overigens ook op. Breitling heeft een carbonzwarte wijzerplaat gecombineerd met een keramische kast en ring. De kastbodem, kroon, pushers en sluiting zijn dan weer gemaakt van titanium. De horloges zijn nu verkrijgbaar en kosten tussen de 4.400 euro voor de Avenger Automatic 42 en 9.100 euro voor de Avenger B01 Chronograph 44 Night Mission.