Breitling Beach House is the place to be

Hoe een strandclub in Scheveningen werd omgebouwd tot een Breitling Paradise.

Had Bloemendaal aan Zee vorig jaar het geluk het Breitling Beach House in zijn midden te hebben, de komende dagen vind je deze coole hot spot een stukje zuidelijker, namelijk aan het strand van Scheveningen.

Surfen, horloges en workshops: de hippe Scheveningse strandtent Manta Beach (rechts van de pier) is voor liefhebbers van horloges, fans van Breitling én voor surfliefhebbers tot en met 11 juli de plek waar je moet zijn. 

Het linkerdeel van Manta Beach is omgetoverd tot Breitling Paradise, een ruimte waarin je je kunt onderdompelen in de avontuurlijke wereld van Breitling. Niet alleen vind je hier de nieuwste lanceringen van het Zwitserse horlogemerk, ook kun je er gratis surfles krijgen van Nederlands surfkampioen Anne Albers.

Het is een unieke kans om deze surfkoningin te ontmoeten, maar ook dé kans om de beginselen van het surfen onder de knie te krijgen van de best denkbare lerares. Dat kan vandaag (10 juli) van 18.00 uur tot 20.00 uur en morgen vanaf 17:00 uur. Wel vantevoren even aanmelden (zie mailadres onderaan).

Wij – iets minder sportief en avontuurlijk – waren eigenlijk niet weg te slaan bij de vitrines waar de nieuwe Superocean-collectie in te vinden was. Het Superocean duikhorloge van Breitling zag in 1957 voor het eerst het levenslicht en is in de afgelopen 67 jaar verworden tot een van de meest iconische horloges van het merk dat dit jaar de 140e verjaardag viert.

De nieuwste modellen zijn – hoe kan het anders – weer erg hebberig makend. In de nieuwe Superocean-collectie vinden we vier nieuwe modellen in acht verschillende varianten, allemaal even fraai en vernieuwend. En allemaal met een duidelijke link naar de oorspronkelijke Superoceans.

We zullen niet alle acht modellen tot in kleinste detail beschrijven (dat doen de Breitling-medewerkers in Scheveningen wel), maar vooral de modellen die geïnspireerd zijn op de legendarische Superocean Slow Motion-modellen uit de jaren zestig en zeventig zijn onbeschrijfelijk mooi.

Zo startte Breitling het jubileumjaar. Met een wereldrecord.

Niet alleen heeft Breitling een innige (horloge-)band met de luchtvaart, ook met de surfgemeenschap voelt Breitling zich sinds jaar en dag verwant. De Superocean-horloges zijn gekoppeld aan de Breitling Surfer Squad. Dit trio bestaat uit de Amerikaan Kelly Slater (de meest succesvolle surfer aller tijden), de Australische Stephanie Gilmore (de meest succesvolle vrouwelijke surfer aller tijden) en meervoudig surfkampioene Sally Fitzgibbons.

Net als de usp’s van Breitling brengen deze topsurfers precisie, prestatie en ontspannen elegantie samen, terwijl ze zich ook inzetten voor het behoud van schone oceanen en stranden. Met de nieuwe Superocean-modellen, het Breitling Beach House en de samenwerking met de beste surfers ter wereld zet Breitling zijn imago van het meest avontuurlijke horlogemerk weer extra kracht bij. 

Over Breitling

Breitling, in 1884 opgericht, is een toonaangevende horlogemaker uit Zwitserland. Het innovatieve bedrijf heeft de moderne chronograaf uitgevonden en pionierswerk verricht met het navigatiehorloge. Tegenwoordig is Breitling nog steeds baanbrekend als casual, inclusief en duurzaam luxemerk met meer dan 260 winkels wereldwijd. Bij de collecties van Breitling staan lucht, land en zee centraal – thema’s die allemaal terugkomen in de retro-stijl van het merk.

***

Ook een workshop volgen in Breitling Beach House? Aanmelden kan via rosalie.vannievelt@breitling.com