Yo, het is tijd voor het Bro Mask

Je knapt er zienderogen van op. Toch zien (te) weinig mannen een masker als een serieuze optie. Dit masker met cultstatus brengt daar verandering in.

Over een masker wordt vaak wat lacherig gedaan. Ten onrechte wat ons betreft. Het is namelijk een snelle en efficiënte manier om je huid te voorzien van een heel arsenaal aan werkzame bestanddelen. En – ook niet onbelangrijk – het is een prima alibi om twintig minuten gestrekt te gaan.

Klei, crème of gel

Wat maskers betreft zijn er een drietal basisvarianten. Er zijn kleimaskers die keihard op je huid worden en die je er later met veel water vanaf moet spoelen. Daarnaast zijn er crème maskers die je in een dikke laag op je gezicht aanbrengt en die een tijdje moeten intrekken. Wat er overblijft haal je weg met een washandje of een tissue.

Populair op dit moment is het sheetmasker: Dit is een vel waarin uitsparingen zijn voor je ogen, neusgaten en je mond en dat je op je gezicht legt. Zo’n sheetmask is doordrenkt met een gel of een serum waarin allerlei verzorgende of stimulerende bestanddelen zitten die door de huid worden opgenomen. Als er wat van het serum of de gel overblijft, wordt je geacht dat in de huid te masseren. Komkommerschijfjes op je ogen, zoals hieronder, is optioneel.

Belangrijk bij het kiezen van een masker is om te kijken waar je huid behoefte aan heeft. Heb je bijvoorbeeld een huid die strak aanvoelt? Kies dan een verzachtend masker. Heb je last van huidirritaties? Ga dan voor een exemplaar met een kalmerende werking.

Een masker maakt het niet uit of het op een mannen- of een vrouwenhuid terechtkomt. Toch zijn er ook volop maskers die speciaal voor de man en zijn specifieke huidproblemen zijn ontwikkeld.

Yo Bro

Cultstatus heeft het Bro Mask van het Amerikaans/Koreaanse merk Jaxon Lane, dat je huid een ‘glow’ zou geven, een gezonde glans. Ingrediënten die dat voor elkaar moeten krijgen zijn onder meer collageen, hyaluronzuur, peptiden, groene thee en gember.

Bijzonder: het masker bestaat uit twee delen, zodat mannen met een baard de helft kunnen gebruiken. 

Plaats het masker op een schoon gezicht, vermijd de huid rond de ogen. Geen baard en gebruik je dus beide helften? Dan dienen de stukken van het masker elkaar net te overlappen. Strijk het masker glad zodat het goed op de huid aansluit. Laat het Bro Mask (€28 voor vier maskers) zo’n twintig minuten intrekken.