Deze samenwerking is wél origineel (en oprecht)

Mr Marvis Bruin Parry zwembroek

Bruin Parry is een jonge Amsterdammer met Down die je dansend het centrum van onze hoofdstad ziet doorkruisen. Hij is ook een jongen met fantasie, een goed humeur en artistieke aanleg.

Mr. Marvis is het Nederlandse merk dat je kent van de zeer succesvolle korte broeken. Misschien zou je wel kunnen beweren dat Mr. Marvis het speelveld van de korte herenbroek geherdefinieerd heeft.

Mr. Marvis voorziet inmiddels ook in broeken die lager reiken dan de knie, maar dit verhaal gaat over korte broeken, over een zwembroek om precies te zijn.

Bruin Parry, een geboren Jordanees, danste regelmatig voor de deur van het Amsterdamse kantoor van Mr. Marvis. Met zijn koptelefoon op transformeert Bruin Parry tot zijn alter ego: Bruin Jackson.

Op weg naar de Elandsgracht bleef Bruin regelmatig staan voor de ramen van het Mr. Marvis-kantoor; in de reflectie van de ramen kon hij zijn eigen dance moves controleren. Zoals Jules Ruijg van Mr. Marvis betoogt: “Elke keer als Bruin dansend voorbijkwam, verscheen er een glimlach op onze gezichten. Toen wij erachter kwamen dat hij niet alleen een uitstekende danser is, maar ook een getalenteerd kunstenaar, kwamen we op het idee om te gaan samenwerken.

Die samenwerking resulteert in een zwembroek genaamd The Bruin Parry. Het motief van de zwembroek is door Bruin gecreëerd; Mr. Marvis gaf hem een blanco zwembroek, waarna Bruin er vrolijk op los illustreerde. 

Niet alléén meer korte broeken; Mr. Marvis levert tegenwoordig ook chino's.

Het resultaat mag er zijn: abstracte, geometrische vormen in aansprekende kleuren (let op: het jasje op de foto is niet beschikbaar voor de verkoop – helaas, want het is een knap ensemble).

In de wereld van de mode zijn collabs aan de orde van de dag. De achtergrond ervan is opvallend vaak, laten we zeggen, opportunistisch. Ook Mr. Marvis heeft op dat terrein wel eens misgepeerd. Maar op de presentatie van The Bruin Parry werd duidelijk dat Bruin Parry en Mr. Marvis een ontwapenende combinatie vormen. Waarschijnlijk is dat de reden waarom The Bruin Parry ook een knappe zwembroek is geworden; authenticiteit betaalt zichzelf altijd terug.

De limited edition zwembroek werd op een bijeenkomst in het Amsterdamse Vondelpark door Bruin Parry zelf gepresenteerd. Mr. Marvis verzorgde een heuse commercial.

***

The Bruin Parry by Mr. Marvis €119