De officiële bucketlist voor de terrasganger

Wat moet je anders nu die koperen ploert staat te branden aan de hemel? Het terras op! Deze bucketlist vink jij moeiteloos af. Proost!

terras serveerster bier horeca
Smaak
Whisky-liefhebbers opgelet!
Door Arno Kantelberg
Smaak
Perfecte Paas-cocktail: de Amaretto Sour
Door Lisanne Meeder

1 Bestel een rondje voor het hele terras 

Het slaat een gat in je portemonnee, maar iedereen vind je een aardige gozer, in ieder geval voor even. En wees eerlijk: je wilde altijd al een keer doen.

2 Bestel tussendoor een glas water 

Verstandig advies voor vooral de veeldrinker. Dit houdt jou weg van de staat waarin geen enkele man moet belanden.

3 Wees vriendelijk tegen de serveerster 

Klinkt als een inkopper, maar toch… Ze werkt hard, doet haar best. Doet ze dat vrij opzettelijk niet – zie punt 11.

4 Beland per ongeluk op een terras

Je liep er toevallig langs, tas met boodschappen in de hand, en ineens voelde je de aantrekkingskracht. Weersta die kracht niet, geef eraan toe.

5. Weiger een dame nooit een stoel 

Spreekt voor zich.

6 Bestel een diagonaaltje

Linksboven beginnen op de cocktailkaart, rechtsonder eindigen (zie ook punt 2). Werkt na het terrasbezoek overigens ook bij de automatiek. 

7 Blijf de hele dag

Van ontbijt tot diner. Totdat er daadwerkelijk een mevrouw met een bezem langskomt. Sluitingstijd. 

8 Ga alleen

Leer mensen kennen, heb aandacht voor dat nieuwe speciaalbier, maak notities, lees een krant – er is zoveel vertier voor de eenzame terrasganger. 

9 Stut de tafel

Je kunt het aan de ober vragen, maar wees een doe-het-zelver.

10 Leg aan met een boot

Voor het ultieme Rivièra-gevoel. Stap soepel van de boot (iedereen kijkt), bestel je drankje, misschien zelfs een nulpuntnulletje, en kies opnieuw het ruime sop. 

11 Tip rijkelijk

Tenzij de serveerster/ober er echt een ongeïnteresseerd potje van maakt. 

12 Heb een stamterras 

Omdat jij sometimes wanna go, where everybody knows your name / and they’re always glad you came.

Alle 12 punten afgevinkt? Beloon je zelf met een bijzondere cocktail.
Smaak
Whisky-liefhebbers opgelet!
Door Arno Kantelberg
Smaak
Perfecte Paas-cocktail: de Amaretto Sour
Door Lisanne Meeder