Burberry heropent in Amsterdam

De Burberry-winkel aan de Amsterdamse PC Hooftstraat is grondig gerenoveerd. Vanavond is de opening.

De bekende Burberry-winkel aan de Amsterdamse PC Hooftstraat heeft een grondige renovatie ondergaan. Vanavond zal de winkel feestelijk worden geopend (al is de winkel al wel voor het publiek toegankelijk).

In de opgefriste winkel tref je de mannen- en vrouwencollectie die Daniel Lee voor dit najaar heeft ontworpen. Daniel Lee is de – verrassende – opvolger van Riccardo Tisci als hoofdontwerper van Burberry. (De 37-jarige Lee toverde eerder het stoffige Bottega Veneta om tot een succesvol merk.)

De collectie die nu in de winkel hangt werd door Daniel Lee geshowd tijdens de Londense Fashion Week begin dit jaar. Britse esthetiek staat centraal bij Burberry, met focus op de drie pijlers: de ruit (Burberry check), het ridderlogo en de gabardine-stof die je kent van de beroemde trenchcoats

Dit seizoen is de etalage van de winkel in de Amsterdamse PC Hooftstraat ook Brits gedacht: we zien een tuin-tableau met lampen, banken en Victoriaanse balustrades.

Tegelijkertijd met de heropening van de eigen winkel, herintroduceert Burberry ook de collectie in de Bijenkorf. De mannencollectie is deze week reeds beschikbaar; de vrouwencollectie en de accessoires staan vanaf 6 december in de etalage. 

Burberry, Pieter Cornelisz Hooftstraat 50, Amsterdam