Dit zijn de lekkerste burgerbars van Utrecht

Zo kun je voortaan al je burger cravings in Utrecht verzadigen.

Al kan ’t kleine Utrecht niet opboksen tegen het aanbod burgers in Amsterdam en de hoeveelheid burgerbars in Rotterdam, óók in de Domstad kan je lekkere burgers eten. ‘Waar dan wel?’, vraag je je nu vast af. Dat hebben we minutieus voor je in deze lijst opgesteld, zodat je voortaan al je burger cravings in Utrecht kunt verzadigen. Tried, tested en goed bevonden: dit zijn de beste burgerbars in Utrecht.

Lees ook: De 9 beste lunchplekken in Utrecht waar je altijd goed zit

Firma Pickels Burgers & Wines

Firma Pickles Burgers & Wines kent zijn oorsprong in Utrecht. Bij Pickles vind je de ietwat luxere burgers, waar je een avond lang terecht kan om een écht uitje te maken van burgers eten. Iets minder schransen, iets meer genieten. Verwacht culi-creaties als de Bi’zondere Burger van bizonvlees, met chipotle mayonaise, Chimay grand cru, een krokantje van pancetta, eikenbladsla en gekarameliseerde ui of de Kalkoenburger met pestomayonaise, bospaddenstoelen frittata, taleggio, coeur du boeuf tomaat, gegrilde courgette en eikenblad sla. Maar je kan er ook terecht voor een ‘simpelere’ Pickles runderburger met kaas, tomaat, sla en augurk.

Burgers in Utrecht bij Firma Pickles Burgers & Wines, Drieharingstraat 1-3

Meneer Smakers

Als je burgers in Utrecht wil eten, dan kan je bijna niet om Meneer Smakers heen. Met welgeteld vier (!) locaties in Utrecht, is het by far de meest vertegenwoordigde burgerplek. Maar of de kwaliteit ook zo goed is…? Ja. Kies een burger uit de burgerfamilie (zie daarvoor het menu) en je wordt gegarandeerd in de watten gelegd.

Burgers in Utrecht bij Meneer Smakers, Twijnstraat 62, Nobelstraat 143, Marnixlaan 118 en Oudegracht 116.

Beers & Barrels

Als niet-Utrechters vragen waar ze aan de werf van de Oudegracht het lekkerst kunnen eten, is dat altijd lastig te beantwoorden. Er zitten namelijk niet veel bijzondere restaurants aan de Oudegracht (de écht leuke restaurants in Utrecht vind je hier). Behalve Beers & Barrels. De stoere zaak in een van de werfkelders is een ideale plek voor een — tja, je raadt het al — biertje. En bij de biertje worden de lekkerste vleesgerechten geserveerd, waaronder donders goede burgers.

Burgers Utrecht bij Beers & Barrels, Oudegracht aan de Werf 125

Burger Bar

Met een naam als Burger Bar verwacht je natuurlijk niets minder dan heerlijke burgers, en dat is ook precies wat ze bij Burger Bar bieden. Het fijne van Burger Bar is dat ze in het weekend nog tot laat open zijn, dus als je na het terassen wat kwaliteit in je mond wil proppen ben je hier aan het juiste adres.

Burgers Utrecht bij Burger Bar, Schoutenstraat 15

Ellis Gourmet Burger

Ellis Gourmet Burger is een Belgische zaak met meerdere vestigingen in Nederland. In Utrecht bevindt de burgerbar zich in het hart van de stad, de Neude. Dat maakt het tot de burgerbar met het beste terras van Utrecht, wat naar ons idee al een mooi pluspunt is. Daarnaast serveren ze goede bourgondische burgers.

Burgers Utrecht bij Ellis Gourmet Burger, Neude 31