Café Nol gaat op chique tijdens Hotelnacht

Het Conservatorium Hotel en Café Nol, de beroemdste kroeg van Amsterdam, organiseren een Hollandse avond tijdens Hotelnacht. Op sterrenniveau uiteraard!

De tiende editie van Hotelnacht Amsterdam, op 14 en 15 januari 2023, laat weer heel wat originele initiatieven zien. De meest opvallende is de ode aan het nachtleven van onze hoofdstad, door Café Nol en het Conservatorium Hotel.

Het chique hotel bouwt daartoe de eigen Taiko Bar om tot een Amsterdamse kroeg. Bezoekers van Hotelnacht en hotelgasten krijgen Hollandse meezingers voorgeschoteld, met als hoogtepunt een optreden van Café Nol’s vaste volkszanger.

Kaviaar en pils

Chef-kok Schilo van Coevorden presenteert deze avond zijn variant op het oer-Nederlandse bittergarnituur. Op niveau uiteraard. Dus denk aan een langoustines frikandel met groene curry en kaviaar. Of een wagyu beef frikandel. Of kaassoufflé met zwarte truffel.

Ook aan de bar wanen gasten zich even in de Jordaan met een koud pilsje, een kopstootje of een speciale Jenever-cocktail, verzorgd door ’s werelds oudste cocktailmerk Lucas Bols – eveneens uit Amsterdam.

‘Altijd lol bij Café Nol’

Café Nol opende in 1966 zijn deuren aan de Westerstraat in de Jordaan en is al jaren een begrip in Amsterdam. Bij Café Nol vind je de Amsterdamse gezelligheid van een echte Jordanese kroeg. Volkszangers als Johnny Jordaan, Tante Leen en Willy Alberti waren graag geziene gasten in Café Nol. Het café is een echt familiebedrijf: huidige eigenaresse Anne-Marie Grijzenhout is de kleindochter van de eerste eigenaren Nol en Miep Uilenbroek. Het motto is al die tijd onveranderd gebleven; ‘Altijd lol bij Café Nol’.

De Amsterdamse avond in het Conservatorium Hotel vindt plaats op zaterdag 14 januari 2023. Hotelnacht-deelnemers en hotelgasten zijn welkom van 20.00 uur tot 00.00 uur in Taiko Bar van het Conservatorium Hotel, Amsterdam.

Over Hotelnacht

De Mastercard Hotelnacht op 14 en 15 januari is een hotelfestival met culinaire, creatieve en culturele feestjes in een aantal Amsterdamse hotels. Meer info en het complete programma vind je hier.