Calvin Klein grijpt terug naar het verleden

calvin klein

Geloof het of niet, maar het merk Calvin Klein bestaat al sinds 1968. Toch duurde het even voordat het Amerikaanse merk in Europa doorbrak. Daar speelde de spraakmakende reclame-campagnes van hun underwear een grote rol in (denk Mark Wahlberg, Kate Moss, Jason Bieber).

Nog steeds is het ondergoed van het Amerikaanse merk iconisch. Calvin Klein Underwear is dé referentie als het gaat om mannenondergoed. De lichtgrijze brief met witte elastieken band (met daarop de naam Calvin Klein) heeft model gestaan voor honderden andere merken. Mooier dan het origineel werd het nooit.

Maar Calvin Klein was altijd al trendsettend. Het was bijvoorbeeld het allereerste modemerk dat een unisex parfum uitbracht: CK One. Het bracht destijds een revolutie teweeg in de wereld van cosmetica. 

Ook qua diversiteit en inclusiviteit heeft Calvin Klein altijd voorop gelopen. Dat doet het merk nog steeds door sinds een aantal jaar gender-fluïde collecties uit te brengen; collecties die niet per sé voor mannen of vrouwen zijn. 

Met de collectie die nu in de winkels ligt, grijpt het merk terug naar klassiekers uit het verleden. Een aantal kledingstukken, zoals de leren shearling jas, de double breasted jas en de satijnen bomberjack, heeft voor deze herfst en winter een lichte facelift ondergaan. Ze zijn gemaakt van nieuwe materialen en hebben een iets meer relaxte pasvorm gekregen. Daardoor zijn ze weer helemaal spot on.

De hele collectie is overigens meer dan de moeite waard. Net als de campagne, deze keer gefotografeerd door het Nederlands-Amerikaanse fotografieduo Inez en Vinoodh.

Net als bij de vorige collecties houdt Calvin Klein het lekker minimalistisch, waardoor het perfect te combineren is met andere, meer uitgesproken kledingstukken.