Big hair en swinging sixties 

Over een fascinerende man met grote dromen. Én de man achter één van de grootste Deense zakelijke successen.

Carmen Curlers. DR-Drama
Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

Wat is de overeenkomst tussen streaming-series als Mad Men en The Serpent? Behalve het feit dat ze het begrip binge watching nieuwe betekenis gaven, zagen ze er ook qua styling en decors waanzinnig mooi uit. Alleen daarom al zijn ze een genot om naar te kijken.

Nu is er eindelijk weer een serie die wat betreft aankleding ook om van te smullen is. Deze vrijdag start de VPRO om 23.10 op NPO2 met Carmen Curlers.

Carmen Curlers is een achtdelige Deense serie die het verhaal vertelt van Arne Bybjerg Pedersen, een fascinerende man met grote dromen. In de jaren zestig is Pedersen de man achter één van de grootste Deense zakelijke successen.

Pedersen vond de Carmen elektrische krulset uit. En daarmee veranderde hij het leven van miljoenen vrouwen. Die hoefden niet meer uren hun tijd te verdoen bij kapsalons. Met de krulset konden ze thuis in no time sensationele kapsels creëren. Dat was goedkoper, minder pijnlijk en veel sneller.

Deze relatief simpele uitvinding had grote gevolgen. De uitvinding van de Carmen krulset stond synoniem voor de opkomst van de consumptiemaatschappij en de intrede van Amerikaanse producten die het leven van zowel vrouwen als mannen comfortabeler maakten (vaatwasser, wasmachine, kleurentelevisie, wegwerpluiers).

Het was ook de tijd waarin veel vrouwen voor het eerst een baan kregen en hun eigen geld gingen verdienen. De waanzinnig mooi gestyleerde serie Carmen Curlers geeft een fraai tijdsbeeld van de sixties

Met prachtige kleuren, decors, kleding, te gekke muziek en big hair doet Carmen Curlers je aan de buis kluisteren. De associatie met Mad Men die in veel recensies wordt gemaakt, is dan ook volledig terecht.

Overigens waren het niet alleen vrouwen die gebruik maakten van de Carmen krulset. Onlangs gaf illusionist Hans Klok te kennen deze krulset ook vaak te hebben gebruikt. En met terugwerkende kracht weten we nu ook waar hair-metalbands zoals Bon Jovi en Poison de mosterd haalden. 

Carmen Curlers, vanaf vrijdag te zien op NPO2 om 23.10 uur

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels