11 Carrière-lessen die de meeste mensen te laat leren

Er is één ding dat we met z’n allen gemeen hebben en dat is dat we gaandeweg allemaal fouten maken (en daar hopelijk van leren).

Maar als je slim bent, dan leer je zo veel mogelijk van de fouten van anderen en bespaar je jezelf wat pijn. Hier zijn 11 belangrijke carrière lessen waarvan je kunt profiteren zonder het eerst zelf aan den lijve te moeten ondervinden.

Het leven is kort en is hier om geleefd te worden

Het leven is te kort om ongelukkig te leven. Als je een baan hebt die je haat, een baas die je geen credits geeft of een carrière die nergens heengaat, doe daar vandaag dan nog wat aan. Je wilt niet op een dag wakker worden en er spijt van hebben dat je het roer niet hebt omgegooid toen het nog kon.

In relaties zijn de kleine dingen de grote dingen

De meest succesvolle mensen hebben bijna allemaal ook de breedste sociale netwerken. En al die contacten zijn ook zeker niet allemaal oppervlakkig. Relaties opbouwen is een zeer belangrijk aspect van het zakendoen. Hoe meer tijd en moeite je in de kleine dingen steekt, des te belangrijker ze worden.

Succes begint van binnenuit

Veel gedreven en succesvolle mensen concentreren zich op alle aspecten van hun werk, maar verwaarlozen hun eigen gezondheid. Druk, productief en succesvol zijn is te gek, maar je moet gezond blijven om het tempo vast te kunnen houden. Zorg dat je genoeg eet, drinkt, slaapt en beweegt.

Maak van de wereld je universiteit

Zorg ervoor dat je nooit stopt met leren. Er is altijd wel iets dat je van iemand kunt leren, dus zorg dat je iedere dag iets bijleert. Het alternatief is dat je aan alle kanten wordt ingehaald om uiteindelijk alleen achter te blijven.

Goede dingen komen hen toe die diversificeren

Als je enkel vasthoudt aan wat je al weet zul je nooit iets nieuws leren. De meest succesvolle mensen zijn flexibel, behendig en weten hoe ze zich moeten aanpassen aan een nieuwe situatie.

Succes komt in stappen

Succes van de ene op de andere dag is zeldzaam. De meesten doen er jaren over of zelfs decenia om een goede carrière op te bouwen. Het geheim is om iedere dag hard te werken en het besef dat zelf kleine overwinningen je leven een gigantische boost kunnen geven. Gaandeweg zullen je doelen steeds groter en groter worden.

Samen is altijd beter

De meeste mensen willen het alleen doen, maar succes is een teamsport. Het idee dat je het allemaal wel in je eentje kunt is een mythe. Ieder top idee verdient een team dat het kan verwezenlijken.

Je zorgen kunnen je beheersen

Zorgen kunnen een handig middel zijn om actie te ondernemen en te zoeken naar een oplossing. Maar als je bezeten raakt door wat-als en doemscenario’s dan wordt het een probleem. In plaats van je zorgen maken, werk aan een oplossing en ga uitdagingen aan.

Mislukking is nooit fataal

Of je het nu leuk vindt of niet, mislukking is een essentieel onderdeel van het proces tot succes. Mislukking is nooit het einde, het is een kans om het volgende keer beter te doen. Zij die mislukken en dapper genoeg zijn om opnieuw te beginnen, zullen uiteindelijk slagen.

Laat kleine dingen je geluk niet verpesten

De meesten van ons laten de gelukkige momenten zo makkelijk verpesten door kleine onbelangrijke zaken. In plaats daarvan zouden we ervoor moeten kiezen om altijd gelukkig te zijn. Het leven is een keuze, geluk is een keuze. Ongeacht je situatie, laat niets dat gevoel van geluk bederven.