Cartier blaast 70’s nieuw leven in

De Cartier Pebble is een uiterst zeldzaam horloge. Zo zeldzaam dat je er waarschijnlijk niet eens bekend mee bent.

Het ontwerp kwam voort uit Cartier’s werkplaats in Londen in het begin van de jaren 70. Dit na de release van de bekendere ‘Crash’ uit 1967 en de Double Strap uit 1970. De Pebble, of ‘Basebal’ zoals ‘ie voornamelijk in de VS wordt genoemd, combineert een vierkante of ruitvormige wijzerplaat met een ronde kast.

Om je een idee te geven: de Cartier London Pebble werd vorig jaar op een Phillips-veiling verkocht voor ongeveer €405.000. De veiling werd opgevolgd door één die via Bonhams werd verkocht voor meer dan €254.500. Het zorgde ervoor dat Cartier wakker werd en de nog maar zes bekende Pebbles nu aanvult met een gelimiteerde editie.

In totaal zijn er 150 stuks van deze heilige 70’s graal met een prijs van €40.000. De Pebble heeft nog steeds een bescheiden kast van 36mm en gepolijst 18-karaats geelgoud. De edelmetalen behuizing komt duidelijk overeen met de naam, met een wijzerplaat in de bekende ruitvorm.

Qua design behoudt de aanstaande Pebble alle integriteit van het origineel, inclusief de wijzerplaat van gebroken wit en Romeinse cijfers. Het uurwerk kreeg een update in de vorm van Cartier’s eigen 430MC-uurwerk met een gangreserve van 36 uur en een hoogte van slechts 2.6mm.