Timothée Chalamet is terug met kannibalistische romance

Chalamet is een kannibaal én seriemoordenaar op zoek naar liefde in de nieuwe film van Luca Guadagnino.

Entertainment
Creatief met stofzuigen
Door Redactie
Entertainment
typhoon
Wat we kunnen leren van Typhoon
Door Arno Kantelberg

Timothée Chalamet brak door met Call Me By Your Name uit 2017 en is sindsdien een vaste waarde op het witte doek. Of het nu gaat om de charmante buurjongen, de beloofde ‘one’ in een epische sc-fi of een 15e-eeuwse Engelse koning. Nu heeft de 26-jarige ster weer zijn krachten gebundeld met Call Me By Your Name-regisseur Luca Guadagnino.

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Camille DeAngelis en gaat over Lee, een kannibalistische seriemoordenaar. De nieuwe sfeervolle trailer van Bones and All wordt onderstreept door Leonard Cohen’s ‘You Want It Darker’ en toont Lee en zijn evenzo hongerige romantic interest Maren (Taylor Russell) op een roadtrip door het Amerika van eind jaren tachtig.

De trailer combineert zonovergoten beelden van realistische horror en romantiek. En schakelt van brute moordscènes net zo snel over naar heftige liefdesverklaringen. Het ene moment zien we Lee en Maren een kus delen. Het volgende moment zien we hoe ze een worstelend slachtoffer naar een toilet dragen.

Luguber Randje

De griezelige trailer debuteert te midden van een golf van controverse rond het verhaal van de echte kannibaal en seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, het onderwerp van de recente Netflix-serie. De serie heeft gecompliceerde gesprekken weer aangewakkerd over de obsessie van Hollywood met seriemoordenaars en de honger van het publiek naar dergelijke true crime-verhalen.

In dit aanstaande romantische horrordrama, da’s nog eens een genre, zien ook Mark Rylance, Chloë Sevigny en Michael Stuhlbarg. Rylance lijkt overigens ook een kannibaal te zijn. Hij speelt een oudere man genaamd Sully, die het vermogen heeft om vlees te ruiken op meer dan 800 meter afstand. Op een bepaald moment in de trailer geeft Sully de onheilspellende waarschuwing: “Ik ging naar je op zoek. Ik rook je. En ik heb regels: eet nooit, maar dan ook nooit een andere eter.” Een coming of age drama met een luguber randje.

Bones and All draait vanaf 1 december in de bioscoop.

Entertainment
Creatief met stofzuigen
Door Redactie
Entertainment
typhoon
Wat we kunnen leren van Typhoon
Door Arno Kantelberg