Chopard showt Mille Miglia limited edition voor 40ste rally

Chopard lanceert limited editions voor iconische rally, het bezit van een klassieker is optioneel.

Deze week nemen klassieke auto’s van over de hele wereld weer deel aan de Mille Miglia, een race-evenement met een legendarische en ongewone geschiedenis. Wat de ‘mooiste race ter wereld’ wordt genoemd, hielp ooit namen als Ferrari, Porsche, Alfa Romeo, Maserati en Mercedes-Benz beroemd te worden.

De wedstrijd van 1.000 mijl werd voor het eerst gehouden in 1927 in Italië, waar hij tot 1957 24 keer plaatsvond. Na een onderbreking van 20 jaar – wegens een overvloed aan slachtoffers en gewonden – begon in 1977 een ereversie van de race genaamd Mille Miglia Storica, dit keer met uitsluitend auto’s uit 1957 of jonger. Dit jaar is het de 40e editie. Nog steeds met de route Brescia-Rome-Brescia.

Chronometer Gecertificeerd

Sinds eind jaren 80 is het Zwitserse horlogemerk Chopard sponsor en de officiële tijdwaarnemer van de Mille Miglia en heeft het een duo uitgebracht ter ere van de 35e opeenvolgende samenwerking. De 2022 Race Edition is een chronometer-gecertificeerde chronograaf (lees: zeer nauwkeurig) die wordt geleverd in roestvrij staal of een versie met 18-karaats roségoud op de ring, kroon en pushers. De kast van 44 mm herbergt een automatisch ETA 7750-uurwerk met een gangreserve van 48 uur en het horloge heeft een waterbestendigheid van 100 meter.

Aardbeirood

Chopard Co-President Karl-Friedrich Scheufele draagt het nieuwe horloge terwijl hij deze week in een van de 404 raceauto’s rijdt. Hij zal achter het stuur zitten van de Mercedes Benz 300 SL uit 1955 in aardbeirood van zijn familie, met zijn dochter als copiloot. Al zal voormalig F1-coureur en Chopard-ambassadeur Jacky Ickx ook van de partij zijn.

De Mille Miglia 2022 Race Edition heeft een bruinlederen band en is nu beschikbaar op de website van Chopard voor €7.890 in staal of €11.600 voor de 18-karaats roségouden versie. Elk horloge in beperkte oplage wordt genummerd op de achterkant van de kast. Voor de stalen versie zijn dat 1.000 stuks en 250 voor de roségouden uitvoering.