Deze tip van TikTok helpt wél

Op de social media app kom je, naast malle dansjes, vooral veel onzin tegen. Maar aan dit advies heb je wel degelijk wat…

Het barst op TikTok van de ‘cleanfluencers’, mensen die schoonmaaktips geven. Liefst zo opzienbarend en idioot mogelijk, want dat levert views op.

Je douchekop schoonmaken met bakpapier? Ja, dat kan. Maar waarom zou je in vredesnaam? Ook alle tips met vaatwastabletten kun je meteen overslaan: dat zijn zulke chemische bommetjes, daar moet je niet mee gaan knoeien.

Maar er is een tip waar je wel baat van kunt hebben. En dat gaat om een even nieuwe als originele manier om je scheerspiegel condensvrij te houden: met scheerschuim.

In de onkosten hoef je je in ieder geval niet te storten bij deze hack: bijna iedereen heeft een bus scheerschuim staan. En meestal nog in de badkamer ook.

Effectief

Hoe het werkt? Je verdeelt wat scheerschuim over je spiegel en smeert dat verder uit met een doekje. Even nawrijven, anders heb je zo’n irritant laagje op je spiegel. De crux zit ‘m erin dat het scheerschuim de oppervlaktespanning verandert van het water c.q. de waterdamp die erop zou landen. Bij ModMod gaat geen zee te hoog als het erom gaat om onze lezers te informeren, dus deze hack hebben we in het eigen badkamertje getest. En inderdaad het werkt! Een laagje scheerschuim voorkomt dat de spiegel beslaat.

Scheerschuim kun je naar verluidt ook gebruiken om vlekken uit het tapijt te verwijderen, je radiator weer glanzend te krijgen, je gootsteen te laten shinen… Dat hebben we allemaal niet getest, maar je ziet het hier.