Climber’s Cabin maakt indruk als duurzaam bouwpakket

Een duurzaam pakket, enige klus-ervaring is vereist.

De Climber’s Cabin is een kleine hut met een A-frame van 25 vierkante meter. Op de foto’s is ‘ie geplaatst in Zuid-Engeland, ontworpen door AR Design Studio. De unieke woning ligt perfect tussen de rand van een prachtig groen bos en een beek, wat resulteert in een rustig toevluchtsoord in de natuur en een ontsnapping uit het dagelijks leven.

De hut is geschikt voor vier personen en heeft een tussenverdieping met een tweepersoonsbed en twee kinderstapelbedden. Er is ook een groot terras rondom dat een uitzonderlijke buitenruimte biedt bij het natuurlijke zwembad.

De Climber’s Cabin is voor wie op een rustige plek dicht bij de natuur wil verblijven. De klant wilde een compact, off-the-grid huisje dat zelf te bouwen was als ondersteunende ruimte voor hun huis. Het idee was toen om het huis zo te maken dat het zelf gebouwd kon worden.

Zo werden eenvoudige bouwmethoden en duurzame, lokaal geproduceerde materialen gebruikt. Om de beperkte ruimte goed te benutten, heeft de Climber’s Cabin een schuin dak. Dit om plaats te maken voor de mezzanine terwijl één kant van het huis een groter volume heeft voor de opslagruimte. Vervolgens is de voorzijde op het noordwesten gericht om de late avondzon. De Climber’s Cabin gebruikte een dikke isolatielaag om het hele jaar door voor warmte te zorgen en tegelijkertijd de verwarmingsbehoefte te minimaliseren.

Fotografie: AR Design Studio