Waarom heeft de Club Sandwich een extra laag brood?

club sandwich spencer-davis-cGQeYgWt4OI-unsplash

De Club Sandwich vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten, waarschijnlijk ergens aan het einde van de negentiende eeuw. Er wordt gesuggereerd dat de Club Sandwich voor het eerst werd geserveerd in de exclusieve Saratoga Club in Saratoga Springs, in de staat New York.

Een andere theorie is dat de sandwich werd gecreëerd in de keukens van countryclubs, vandaar de naam Club Sandwich. Al zijn er mensen die menen dat de naam een acroniem is. In dat geval zou de naam CLUB staan voor Chicken and Lettuce Under Bacon, aangezien geroosterde kip, bacon en sla vaak deel uitmaken van de vulling.

De Club Sandwich staat bekend om zijn dubbele laag met drie sneetjes geroosterd brood. Het idee erachter is dat de extra boterham stevigheid en structuur toevoegt aan de sandwich.

De 9 betaalbaarste Michelin-restaurants in Europa.

Het extra sneetje brood maakt de sandwich robuuster en gemakkelijker te hanteren, vooral omdat het vaak rijkelijk gevuld is met verschillende lagen.

De extra laag brood helpt om de vulling goed bij elkaar te houden, waardoor het een meer bevredigende en substantiële maaltijd wordt. De twee boterhammen dragen dus bij aan zowel de textuur als de stevigheid van de Club Sandwich.