Onmisbaar voor in je cocktail: suikersiroop

En zo maak je het – heel moeilijk is het niet.

Suikersiroop (ook wel suikerwater genoemd) wordt voor meerdere doeleinden gebruikt. Sommige mensen gebruiken het bij de bereiding van taarten of gebakjes, voor baklava of merengue, maar wij gebruiken het voor een hoger doel: de cocktail.

Er zijn meerdere cocktails die suikerwater nodig hebben, zoals de Daiquiri, de Mojito en de Old Fashioned, dus zorg ervoor dat je het paraat hebt. Je kunt suikersiroop kopen, maar dat is bijna decadent. Het is namelijk zeldzaam simpel zelf te bereiden. Het enige wat je nodig hebt: water en suiker. Let op: normaal gesproken gebruik je kristalsuiker, maar ModMod heeft een lichte voorkeur voor rietsuiker. Dan krijg je een mooie amberkleurige siroop.

Rietsuiker in plaats van kristalsuiker geeft een amberkleurige kleur aan je siroop.

Ingrediënten voor suikersiroop

  • 100gr suiker
  • 200ml water

Bereidingswijze van suikersiroop

Giet de suiker en het water tegelijkertijd in een steelpannetje en verwarm het op een middelhoog vuurtje. Zorg er wel voor om te blijven roeren, zodat het niet aan de kook raakt. Als het kookt, verdampt het water en raakt de verhouding tussen water en suiker zoek. Al roerende lost de suiker volledig op in het water. Als het goed is, zie je uiteindelijk geen korreltjes meer drijven. Dan kan het pannetje van het vuur, en kun jij het overschenken in een fles die je bewaart in je koelkast.