Dit zijn de beste cocktailbars van Amsterdam

Lekkere cocktails? Check. Tof exterieur? Check. Goede locatie? Check.

Natuurlijk, zelf cocktails maken is hartstikke vermakelijk en geeft voldoening. Maar de echte cocktail-ervaring beleef je in een cocktailbar. De beste cocktailbars van Amsterdam? Die hebben we voor je opgesomd in dit artikel.

Tales & Spirits (Centrum)

Het uiterlijk van Tales & Spirits is geïnspireerd op de stijl uit de Amerikaanse prohibition-tijd in de jaren ’20. Nu, zo’n 100 jaar later, blijkt het interieur nog steeds een succes te zijn. Al vloeit bij cocktailbar Tales & Spirits de drank wél rijkelijk. De cocktailbar is populair onder Amsterdammers en heeft een groot cocktail-aanbod, waaronder een heuse menupagina vol variaties op de Old Fashioned.

Cocktailbar Tales and Spirits, Lijnbaanssteeg 5-7, Amsterdam

Flying Dutchmen Cocktails (Centrum)

Over de kwaliteit van deze cocktailbar in Amsterdam hoef je niet te twijfelen. De head bartenders, Tess Posthumus en Timo Janse, werkten jarenlang bij cocktailbar Door 74, die drie jaar op rij op plaats 15 van de World’s 50 Best Bars stond. Na die successen besloten ze hun eigen cocktailbar te openen, en dat werd Flying Dutchmen Cocktails. De cocktailbar ligt in een monumentaal pand aan het Singel in het centrum en de cocktails zijn altijd van de allerbeste kwaliteit. Het kan haast niet lang duren voordat deze cocktailbar ook in het World’s 50 Best Bars belandt.

Cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails, Singel 460, Amsterdam

Bar Feijoa (Centrum)

A bar with a reputation‘. Tja. Cocktailbar Feijoa heeft een waslijst aan huisregels waar ook wij ons in kunnen vinden. Bijvoorbeeld: shots komen rechtstreeks uit de fles, aan B52’s en dat soort ongein doen ze niet. Daarvoor kan je beter naar de Chicago Social Club gaan op een kilometer afstand. Maar ook: het zijn skilled bartenders, die op ongedwongen wijze cocktail-verzoeken graag aannemen.

Cocktailbar Bar Feijoa, Vijzelstraat 39, Amsterdam

Kevin Bacon Bar (West)

De Kevin Bacon Bar is één van de leukste cocktailbars in Amsterdam-West. Gevestigd in het Hotel not Hotel, met een terras dat uitkijkt over de straten van het altijd-gezellige westen van Amsterdam. Op het cocktailmenu staan onder andere gevestigde klassiekers, zoals de Old Fashioned en de Espresso Martini, maar vind je ook experimentele cocktails met Aziatische en Zuid-Amerikaanse invloeden. Naast cocktails drinken, kan je bij de Kevin Bacon Bar ook een hapje eten in het Thaise restaurant.

Cocktailbar Kevin Bacon Bar, Witte de Withstraat 38, Amsterdam

Vault Bar (Centrum)

Vault Bar is wellicht de meest luxueuze cocktailbar in Amsterdam. Cocktail attire is dan ook niet misplaatst wanneer je deze bar bezoekt, maar dat maakt een bezoek des te leuker. Vault Bar zit verstopt in het Waldorf Astoria Hotel aan de Herengracht, in zes aaneengesloten patriciërshuizen die vroeger in gebruik waren als hoofdkantoor van een privaatbank. Alleen de allerbeste bartenders worden van over de hele wereld ingevlogen om te werken in Vault Bar en voor jou een cocktail in te schenken. Laat je dus vooral verassen door de bartender.

Cocktailbar Vault Bar, Herengracht 542-556, Amsterdam

Bar Mokum (Oud-Zuid)

Je wilt graag een Amsterdamse cocktailbar? Voor de ultieme-authentieke-Amsterdam-experience ga je naar Bar Mokum. Hier vind je geen opsmuk of nongedoe, bij Bar Mokum krijg je cocktails zonder pretentie. Cocktails op z’n Mokums dus. De cocktails die hier worden gemaakt, zijn gecategoriseerd volgens het motto van de stad: heldhaftig, barmhartig en vastberaden.

Cocktailbar Bar Mokum, Ferdinand Bolstraat 11, Amsterdam

Bluespoon (Centrum)

Cocktailbar Bluespoon zit in het luxueuze Hotel Andaz aan de Prinsengracht, maar hotelbar Bluespoon is verassend toegankelijk. De bartenders van Bluespoon zijn niet vies van wat creativiteit en maken graag een experimentele cocktail voor je. Om de hoek van de bar vind je het Bluespoon restaurant, wat een perfecte uitvalbasis is om aan de cocktails vooraf te gaan.

Cocktailbar Bluespoon, Prinsengracht 587, Amsterdam

Door 74 (Centrum)

De coronamaatregelen hadden de prijswinnende cocktailbar Door 74 bijna genekt. Gelukkig kon dat worden voorkomen. In september 2021 maakte het team bekend dat de cocktailbar in Amsterdam weer heropent. Goed ook, want Door 74 is bijna Nederlands erfgoed: de barmannen zijn bekende namen in het wereldwijde cocktailcircuit en de zaak opende in 2008 als eerste speakeasy van West-Europa. Wie uit is op een bewogen avondje, gaat aan de bar zitten en laat zich vermaken door het vrolijke barpersoneel.

Cocktailbar Door 74, Reguliersdwarsstraat 74, Amsterdam

Bar Bukowski (Oost)

Bar Bukowski is een soort buurtkroeg met goede cocktails. Met andere woorden: de cocktailbar in Amsterdam-Oost is een fijne plek voor de goedgemutste cocktaildrinker die met zijn vrienden cocktails wil drinken. Kies uit één van de signature cocktails of laat de bartender een keuze voor je maken. Succes gegarandeerd!

Cocktailbar Bar Bukowski, Oosterpark 10, Amsterdam

The Tailor (Centrum)

Gevestigd in het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky wordt cocktailbar The Tailor uiterst serieus genomen. De bar is erg mooi opgezet en heeft een fijne patio, al moet je natuurlijk wel door de lobby van het Kras om er te komen. De cocktails zijn veelal gecreëerd in samenwerking met de Amsterdamse destillateur Wynand Fockink. Het is de ideale cocktailbar in Amsterdam om een date mee naartoe te nemen, want de bar zit nooit bomvol.

Cocktailbar The Tailor, Dam 9, Amsterdam