Prikkelend: Ibiza in een flesje

De essentie van het eiland is gebotteld in Hierbas de Ibiza, een frisse geur die je meteen in vakantiestemming brengt.

Kruiden van Ibiza, dat is de letterlijke betekenis van Hierbas de Ibiza. En daar is deze frisse, cleane eau de cologne dan ook van gemaakt. Erin verwerkt zijn onder meer tijm, lavendel, salie, maar ook bloemen als jasmijn en oranjebloesem én een behoorlijke dosis citroen.

Ingrediënten die met ijver op het Spaanse eiland groeien, dus met een beetje fantasie zou dit het aroma kunnen zijn dat je ruikt als je met een scootertje het eiland overtrekt.

Ibiza – de oude stad

Torres

Het begon allemaal in 1965 toen de juweliers Antonio en Peter Torres een eau de toilette en een aftershave met de naam Torres maakten. Dat werd een bescheiden succes.

De familie zag de toeristenstroom die het eiland bezoekt jaar na jaar groeien en bedacht dat een geur die de geest van het eiland zou vangen, wel eens een commercieel succes zou kunnen zijn.

Kruiden op Ibiza

Dat leverde in 1997 Hierbas de Ibiza op, en dat werd inderdaad een klapper.

Assortiment

Inmiddels is het merk niet alleen op het eiland maar wereldwijd verkrijgbaar en is het assortiment behoorlijk uitgebreid. De fris/groene geur is ook verkrijgbaar als badzout, douche- en badgel, zeep en als bodylotion.  

Verantwoord

Hierbas de Ibiza (€65,100 ml) bevat geen kleurstoffen, alle kruiden- en bloemengeurstoffen die erin verwerkt worden zijn natuurlijk. En zelfs de alcohol die is gebruikt blijkt biologisch.

Hippies

Ibiza kwam in de jaren vijftig van de vorige eeuw in beeld bij vakantiegangers vanwege de ongerepte natuur.

Hippie markt op Ibiza in de jaren zeventig

De zorgeloze levensstijl die het eiland kenmerkt zorgde ervoor dat hippies het eiland in de smiezen kregen. En dat werd nog eens versterkt toen in 1964 de Rolling Stones een aantal nachten op het eiland doorbrachten.

Met de hippies kwam de reputatie van het eiland als een plek voor vrije liefde, decadentie en (al dan niet) recreatief drugsgebruik. Deze reputatie is sindsdien nooit meer verdwenen.

Make love not war

Clubscene

Afrodita treedt op in Club Pacha

Aan het einde van de jaren zeventig waaide de discoscene over en ontstond de basis van de clubcultuur waar het eiland ook nu nog om bekend staat. Ibiza heeft een reputatie hoog te houden als hét party-eiland van Europa met veel wilde feesten en een bruisend nachtleven.

Water Party bij Club Es Paradis

Maar Ibiza is meer dan uitgaansleven alleen: In 1999 heeft de VN Ibiza officieel tot werelderfgoed uitgeroepen vanwege de rijke cultuur en biodiversiteit.