Neem de controle over je baardgroei

Zo af en toe komen we producten tegen die we nog niet eerder hebben gezien: zoals dit serum dat je baardgroei zou bevorderen.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Producten die claimen de haargroei te stimuleren zijn nogal omstreden. Je krijgt namelijk een haarzakje, ook wel follikel genoemd, dat er de brui aan heeft gegeven nooit meer aan de praat. Maar elk haarzakje kan wel zo’n vijfentwintig keer een haar produceren. Het probleem is dat tussen die verschillende haren een follikel een time out van enkele jaren kan nemen eer het weer een haar gaat produceren.

De meeste producten die zich afficheren als haargroeimiddel optimaliseren de situatie van een haarfollikel zodat deze sneller in actie komt om weer een haar te fabriceren.

Kaakslag

Het Beard Growth Serum van het Deense merk Hairlust, biedt een meervoudige aanpak om de baardgroei te stimuleren.

Allereerst bevat het een peptidecomplex. Dit heeft als missie het hormoon DHT dat haaruitval veroorzaakt, af te remmen en de omstandigheden voor de follikel ideaal te maken. Daarnaast ondersteunt biotine de haarzakjes voor een betere haargroei.

Ook bevat het serum (€23, 50 ml) voedende plantaardige ingrediënten zoals biologische aloë vera en haverextract, die de baardharen die je al hebt hydrateren en verzachten.

Bovendien verzorgen ze de onderliggende huid. Het baardgroei serum trekt snel in en laat geen vettig laagje achter

Even slikken

Maar Hairlust heeft ook producten die van binnenuit aan je haargroei werken, zoals de Hairlust Hair Growth Formula Gummies.

Dit zijn snoepjes die voedingsstoffen waaronder biotine, zink en selenium bevatten. Alle drie ingrediënten die je haarfollikels nodig hebben en bijdragen aan het behoud van normaal haar van binnenuit.

De gummies smaken neutraal en licht zoet. Ook zijn ze vegan en suikervrij. Een potje (€33) bevat negentig stuks. En dat is genoeg voor een maand want je dient er drie per dag weg te kauwen. Geen opgave want ze zijn gewoon lekker.

Beide producten zijn genomineerd voor een Dutch Beauty Award, de vakprijzen die jaarlijks door gerenommeerde Nederlandse beautyprofessionals worden uitgereikt aan de beste, lekkerste en meest innovatieve verzorgende producten.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie