Zo maak je Brad Pitts favoriete cocktail in Hollywoodfilm Babylon

Zijn personage Jack Conrad bestelt op een extravagant Hollywood-feest een Corpse Reviver cocktail. Zo maak je die cocktail thuis.

In de nieuwe bioscoopfilm Babylon word je meegesleurd in het Hollywood van de jaren ’20, een bijzonder turbulente tijd voor de stad van filmproducties en -sterren. Brad Pitt, Margot Robbie en Diego Calva laten zien hoe de filmindustrie overvloeide van creativiteit, innovatie en alcoholische versnaperingen (waaronder de Corpse Reviver cocktail).

Babylon is geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle (Whiplash, La La Land en First Man), met onder meer Tobey Maguire, Jean Smart en Flea van de Red Hot Chili Peppers in de cast. Het eerste uur van de drie-uur-durende film bestaat uit grotesque scènes van feesten met seksorgies en olifanten en filmsets met massa-afslachtingen en liefdesverklaringen.

Tussen de extravaganza in arriveert Brad Pitt, als geliefde acteur Jack Conrad, en hij bestelt 8 flessen champagne en een rits aan alcoholische dranken. Zijn bestelling bij de knappe serveerster Jen luidt: “We’re also going to need two Gin Rickeys, an Orange Blossom with brandy, three French 75s, and can you do a Corpse Reviver? Gin, lemon, Kina Lillet, with a dash of absinthe. Two of those.” (Waarna hij Jen niet veel later versiert op het balkon).

Die laatste cocktail valt op; de ‘ouderwetse’ gin-cocktail zal ongetwijfeld opleven na de release van Babylon. In de Corpse Reviver cocktail vind je gin, Cointreau, het Franse apertief Lillet en absinth. De cocktail is ideaal om een kater mee te bestrijden — wat in de film vaak genoeg moet gebeuren — en heeft een losbandig effect. Ideaal voor je volgende feestje.

Cocktails maken? Dit zijn onze favoriete cocktail recepten

Corpse Reviver cocktail recept

Ingrediënten

Voor één cocktail

  • 30 ml gin
  • 30 ml Cointreau
  • 30 ml Lillet
  • 30 ml citroensap
  • ijsblokjes
  • 1 scheutje absinth
  • citroenschil

Bereidingswijze

Giet het scheutje absinth in een gekoelde cocktailcoupe en bedek de zijkanten van de coupe met de drank. Giet het overgebleven absinth weg. Voeg alle resterende ingrediënten toe aan een cocktailshaker en schud tot het geheel ijskoud aanvoelt. Zeef de cocktail uit over de cocktailcoupe. Garneer met een stukje citroenschil of citroentwist.