Zo blijf je langer je goddelijke zelf

Moeilijk is dat niet, het is eerder een kwestie van discipline.

We hebben het goed met je voor, dat weet je. En daarom willen we dat je er op je best uitziet.

Eén van de manieren om dat voor elkaar te krijgen is door je huid te beschermen met een verzorgende crème. Die zorgt ervoor dat vocht niet uit je huid kan verdampen, beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buiten én kan je vel voorzien van allerlei extra’s. Driedubbel op dus. Een moisturizer zou daarom deel moeten uitmaken van je dagelijkse verzorging.

Van binnen…

Naarmate we ouder worden, begint de huid van nature collageen en elastine te verliezen. Dit zijn eiwitten die zorgen voor hydratatie en die de huid er stevig en glad – dus gezond- uit laten zien. Die afname leidt tot zichtbare tekenen van veroudering. Denk aan fijne (lach)lijntjes, rimpels en huidverslapping. Dagelijks een moisturizer gebruiken helpt om dat verloren vocht aan te vullen. Bovendien oogt je huid gladder en gezonder door het extra vocht en fijne lijntjes worden er, tijdelijk dat dan weer wel, door opgevuld.

…naar buiten

Een moisturizer beschermt tegen omgevingsfactoren. In de zomer, nu ja een echte dan, niet de Nederlandse, tegen hoge temperaturen en de hoge luchtvochtigheid.

Maar ook veel breder: vrije radicalen die ontstaan door schadelijke invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling kunnen de structuur van je huid beschadigen. De natuurlijke afbraak van collageen wordt daardoor versneld. En zeker de invloed UVA- en UVB-stralen is funest. Daarom is het aan te raden om het hele jaar door een verzorgende crème met een SPF te gebruiken. Ook als het bewolkt is – want ook wordt je huid blootgesteld aan UVA- en UVB-stralen. En uiteraard geldt dat hoe hoger de beschermingsfactor is, hoe beter en langer je beschermd bent. Meer over de bescherming van je huid lees je hier.

Welke is geschikt voor jou?

Heb je een drogere huid, zoek dan naar een moisturizer met ingrediënten als sheaboter en glycerine. Een lichte moisturizer op waterbasis is dan juist weer geschikt voor een vettere huid. Geen idee welk huidtype je hebt? Online zijn er volop tests om dat te bepalen. Bijvoorbeeld hier.