Enig idee wat dit is?

(en nee, het is geen mislukte asbak gemaakt in een pottenbakkersclubje)  

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Het Zuid-Koreaanse Face Factory maakt tools voor huid en lichaam. Eén van die massagetools is het mysterie hierboven: de D-Tok Guasha.

De D-Tok Guasha is ontworpen in samenwerking met een professionele masseuse in Zuid-Korea met meer dan 30 jaar ervaring. Ze had totale controle over het ontwerp en de verdeling van de rare knobbels op de D-Tok Guasha. Het resulteerde is een tool die gemakkelijk en gelijkmatig druk kan leveren om gespannen spieren zachtjes te masseren en zo vermoeidheid te verlichten.

Over het ontwerp

Het handvat in het ontwerp maakt het mogelijk om de guasha stevig vast te houden en de vreemd uitziende knobbeltjes stellen je in staat om effectief alle delen van het gezicht en lichaam te masseren om de bloedcirculatie te verbeteren, te ontspannen en te ontgiften. Het grillige ontwerp kan op verschillende gebieden worden gebruikt, zoals het voorhoofd, de slapen, nek, armen, benen en de hoofdhuid, evenals op gebieden zoals de kaaklijn en langs de neus om de elasticiteit te verbeteren.

Opgelet: Hoe je precies welke plek masseert zie je hier en op YouTube hier.

Materiaal

De D-Tok Guasha is (hand)gemaakt van klei die drie keer in de oven op hoge temperatuur wordt gebakken en daarna geglazuurd is voor extra stevigheid en gladheid. Het is zo glad dat je bij het gebruik niet per se olie nodig hebt.

Zo gebruik je ‘m

Gebruik de D-Tok Guasha ongeveer twee keer per week op een gereinigde huid, bij voorkeur in combinatie met een olie of crème.

Niet zo van de koude klei aan je lijf? Voor warmtemassage verwarm je de D-Tok Guasha in de magnetron gedurende 30 seconden / 1 minuut. Dit helpt om de spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Juist wel van de koude klei aan je lijf? Bewaar dan de tool in de koelkast voor een verkoelende massage. Helpt ook tegen zwellingen.

De D-Tok Guasha kost €45. Verkrijgbaar bij Haru Haru.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie