Daft Punk’s creative director zit achter deze retro-futuristische meubellijn

Dit maak je als je bent opgegroeid met een consequent dieet van TRON, Star Trek en Barbarella.

Hoewel de naam Hervet Manufacturier je waarschijnlijk zeer weinig zegt – ofwel helemaal niets – kan de esthetiek je wel een hint geven. De medeoprichter van Hervet Manufacturier is niemand minder dan Cédric Hervet, de voormalig Creative Director van Daft Punk.

Hervet Manufacturier is gevestigd in Parijs, opgericht door neven Cédric en Nicolas Hervet. Thomas Bangalter, de andere helft van electro-duo Daft Punk, tekent voor de fotografie. De collectie heeft precies de looks die je van ze verwacht, maar dan uitgedrukt in hout en staal.

Bond-schurk

Het werk van de Hervets is niets minder dan een remix van traditionele technieken, met bijzondere silhouetten. Het bestaat vooral uit ‘praktische’ stukken als bureaus en tafel. Ook is het zeker gewijd aan wat decadentie. Denk dan aan tafelvoetbaltafels, skateboards, hi-fi, loungestoelen en zelfs een 80’s arcadekast. Klaar voor de inrichting van een Bond-schurk.

De ontwerpen van Hervet Manufacturier zijn geïnspireerd op het modernisme uit het midden van de vorige eeuw. Afgewisseld met de lijnen van 70’s en 80’s autoklassiekers als de Lotus Esprit en de DeLorean DMC-12.

Arcadehal

De Platinum-tafelvoetbaltafel is bijvoorbeeld geïnspireerd op de jeugdherinneringen van het paar aan de ruimte, sci-fi en het speelgoed waarmee ze speelden. De stukken worden in kleine hoeveelheden geproduceerd en zijn handgemaakt. Goedkoop is het niet, maar dat had je ook niet verwacht.

De meubels zitten nagenoeg allemaal boven de €10.000, met een lampje voor zo’n €2.300. De Arcadia arcadekast hierboven wordt op bestelling gemaakt en kost €23.800. Gelimiteerd tot 12 stuks. Bereikbaar? Niet echt. Wel is het een inspiratie om direct op zoek te gaan naar dezelfde stijl voor een wat schappelijkere prijs, Want hebberig word je. Hoe dan ook.

Fotografie: Hervet Manufacturier/Thomas Bangalter