Dagje strand? Vier last minute adviezen…

Aangezien de zomer in Nederland dit jaar in week 28 valt, hierbij nog een viertal adviezen om het meeste van deze zonnige week te maken…

Je zou het bijna vergeten maar zonlicht is goed voor je. Er komen pure gelukshormonen vrij, het is goed voor je botten en je nagels en haren gaan er sneller van groeien. Maar langer dan pakweg een kwartier onbeschermd is de zon is dan weer geen goed idee.

De zon in vier stappen:

Factor: factor

Begin te smeren met factor vijftig. Pas na een paar dagen overstappen op een lagere factor.  Een hogere factor betekent echt niet je geen kleurtje krijgt. Het gaat wat langzamer, maar het tintje houdt ook langer. Smeer minimaal twintig minuten voordat je de zon ingaat.

Voorkom te allen tijde dat je verbrandt – dat leidt niet alleen op korte termijn tot veel ongemak, maar kan later resulteren in een vroeg ouwe kop en huidkanker.

Factor: hoeveelheid

Smeer royaal en elke twee uur. Dus koop een crème die bij je budget past zodat je niet zuinig aan hoeft te doen. En smeer nog een keer extra als je in het water bent geweest. Oók als er een claim als ‘waterresistant’ op de verpakking staat.     

Factor: tijdsplanning

Blijf tussen twaalf en drie uit de zon. De zonkracht is te fel voor een huid die het merendeel van de tijd binnenshuis heeft doorgebracht en dus niet aan zo’n krachtcentrale gewend is

Factor: textuur

Crème, lotion, spray: ze zijn allemaal prima. Dus kies de vorm die bij je past. Tip: een stick kan heel handig zijn om gevoelige of kwetsbare plekken in een handomdraai van de noodzakelijke bescherming te voorzien. Hou er een bij de hand – ook fijn als je niet naar het strand gaat, maar besluit om na werktijd nog een terrasje mee te pakken.

Meer zonadviezen vind je hier, hier en hier!