Zie hoe de 62-jarige David Ricks 8×238 kg squat

De squat vormt samen met de deadlift en bench press ‘The Big 3’. Een gemiddeld ongetraind persoon zal het al lastig vinden om 5 keer een bodyweight squat te maken, laat staan 8 keer 238 kilogram omhoog te drukken. David Ricks doet het gewoon en dat op 62-jarige leeftijd.

David Ricks squat 238 kilo

De Amerikaan is een professioneel powerlifter en draait al jaren mee op het hoogste niveau. Zo wist hij onlangs tijdens de International Powerlifting Federation (IPF) World Classic Championships nog de nodige records te zetten en ook in de onderstaande video zien we hoe hij ondanks zijn leeftijd – Ricks wordt binnenkort 63 jaar oud – nog in staat is om een bizarre hoeveelheid gewicht te squatten.

Nog lang niet klaar

I decided to push myself and hit a PR of eight reps at 525 pounds,” schrijft de powerlifter onder de video op Instagram. “Not too bad for a guy who will be 63 in four weeks [as of June 1, 2022]. I left some unfinished business in Sun City, South Africa, a few weeks ago. I am working towards the Masters Classic Worlds in Canada in October.”

Ricks eerste powerliftcompetitie was 41 jaar geleden! Sinds dat moment heeft hij aan 92 competities meegedaan, gemiddeld 2 competities per jaar, ondanks zijn ouder wordende fysiek. Een wereldprestatie!

Ben je ook de jongste niet meer, maar wil je wel nog sterk blijven? In dit artikel hebben we 6 fitnesstips voor 40-plussers op een rijtje gezet. Leeftijd is maar een getal, zo bewijst Ricks.