De beste Buddies voor in je badkamer

Voor veel mannen is het een dagelijks terugkerend ritueel: de scheerbeurt. Met de juiste groomtools begin je nét wat lekkerder aan je dag.

Met een paar goedgekozen items in je toilettas kom je ‘s ochtends goed uit de startblokken. Het aloude krabbertje is aan een opleving bezig. Hou je aandacht erbij; want ondanks de naam safety razor is het verraderlijk scherp. Voordeel: je doet jarenlang met een houder. En het geeft je een onvervalst retro gevoel in de badkamer. Van Gillette is deze King C Double Edge Saftery Razor (€16).  

Een aftershavebalsem kalmeert de huid na het scheren en stelpt de minuscule wondjes die je niet ziet maar wel zijn ontstaan.  Heel sympathiek is deze van het Nederlandse merk Kaerel. Niet alleen omdat de aftershave balsem (€18, 100 ml) hier ontwikkeld is, maar ook omdat alles wat overbodig is, eruit werd gelaten. Hollandse nuchterheid voor de kaak.

Nog niet compleet van je baard af, maar mag hij wel wat meer in het gareel? Deze tondeuse is voorzien van Japanse messen en die staan bekend als de beste én scherpste ter wereld. Het apparaat bezorgt je wel keuzestress: met de Babyliss Men Digital Japanese Steel tondeuse (€99) kun je kiezen uit 45 (!) verschillende lengtes: van 0,6 mm tot 28 mm.

Na het scheren is een aanbrengen van een crème een goede gewoonte. Zeker in de herfst die menige meteorologische verrassing in petto heeft -van striemende regenbuien tot woeste najaarsstormen –  kan je huid een extra beschermlaag gebruiken. Deze van Shake Up, de Face 4 Ward, bevat allerlei nuttigs waaronder hyaluronzuur. Bovendien wordt de huid gematteerd, het heet niet voor niks Matte-effect gel moisturizer (€27, 50 ml), waardoor die hinderlijke glans tot het verleden behoort.