Straaljagers, dinosaurussen en old school horror: de beste nieuwe trailers

Het originele trio is terug in Jurassic World: Dominion, Ethan Hawke verrast en Tom Cruise doet het niet voor minder dan een F-18.

Entertainment
Creatief met stofzuigen
Door Redactie
Entertainment
typhoon
Wat we kunnen leren van Typhoon
Door Arno Kantelberg

Als het aanbod toereikend is zetten we elke week de beste, leukste en meest interessante trailers voor je op een rij. Met daarin de nieuwste bioscoop- en tv-releases. We gaan divers: van een making-of van Top Gun: Maverick en een trailer waar oudgedienden terugkeren in Jurassic World: Dominion tot aan een doodenge Ethan Hawke in Black Phone. Komt ‘ie.

Jurassic World: Dominion – vanaf 9 juni

Jurassic World had nog een ingesloten pretpark met dinosaurussen, het aanstaande vervolg Dominion geeft ons de gehele planeet waar dinosaurussen vrij rondlopen. Hoewel we enkele nieuwe varianten in de trailer te zien krijgen, zoals gevederde roofvogels en een nieuw soort T-Rex, zien we ook enkele bekende gezichten. Het is ook geen mysterie dat de film de hoofdcast van de originele Jurassic Park terugbrengt en daarmee de franchise rond wil maken.

Top Gun: Maverick – vanaf 26 mei

Een nieuwe promoclip voor de aankomende Top Gun-film neemt fans mee in een slopende drie maanden durende pilotntraining, georkestreerd door ster Tom Cruise om een hoge mate van realisme voor de film te garanderen. In de bijna drie minuten durende video vertellen Cruise en zijn medespelers over de ervaring van het vliegen in straaljagers en hoe het hen voorbereidde op de film. Cruise, die de reputatie heeft nogal hands-on te zijn op z’n sets, zei dat het vastleggen van de luchtopnames praktisch een topprioriteit was. In zijn eigen woorden: “Ik was niet klaar om een vervolg te maken totdat we een speciaal verhaal hadden, een vervolg waardig, en totdat de technologie evolueerde zodat we dieper konden graven in de ervaring van een gevechtspiloot.”

The Black Phone – vanaf 23 juni

Je ziet het niet vaak, maar Scott Derrickson wisselt groot en klein moeiteloos met elkaar af. Hij koos ervoor om na Doctor Strange weer aan de slag te gaan met Ethan Hawke (Sinister) en een kleinere film. Het resultaat is de veelbelovende horrorfilm The Black Phone, waarin Hawke speelt wat Universal ‘de meest angstaanjagende rol uit zijn carrière’ noemt. Als dat niet klinkt als een echte horrorhit? Hawke en Derrickson werkten eerder samen aan Sinister. Deze wordt beschouwd als een van de engste horrorfilms in lange tijd. Wat je te wachten staat in The Black Phone, dat zie je hierboven.

Doctor Strange & The Multiverse of Madness – vanaf 4 mei

De nieuwe Marvel-film is volgende week al te zien, dus tijd voor een laatste verleiding in de vorm van een spectaculaire clip. De exclusieve IMDb-clip toont Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) en America Chavez (Xochitl Gomez) in gevecht in de straten van New York. De onzichtbare vijand blijkt Gargantos te zijn en we zien een meer doorgewinterde Strange zijn krachten gebruiken om het enorme beest aan te pakken. Hij ontmantelt ook met gemak een bus die het wezen vasthoudt. Deze clip is een scène die we eerder in alle trailers hebben gezien. Ten eerste voelt het alsof dit zeemonster een van de eerste grote veldslagen van de film zal zijn en uit de manier waarop Strange en Chavez met elkaar omgaan, lijkt het alsof het paar elkaar voor het eerst ontmoet. Ook als je geen fan bent van de Marvel-films, is deze door Sam Raimi-geregisseerde actiescene een inventieve.

The Essex Serpent – vanaf 13 mei op Apple TV+

Auteur Sarah Perry’s roman The Essex Serpent uit 2016 is een verhaal over een fictief dorp dat in waanzin vervalt naarmate meer en meer mensen ervan overtuigd raken dat er een mythisch beest op de loer ligt in de nabijgelegen wateren. Maar The Essex Serpent draait net zo goed om een ​​gecompliceerde romance. De nieuwe Apple TV+ serie volgt hoe Cora Seaborne (Claire Danes) en haar metgezel Martha (Hayley Squires) naar het fictieve dorp Aldwinter reizen om Cora’s droom na te jagen om paleontoloog te worden na de plotselinge dood van haar gewelddadige echtgenoot. Cora’s passie en nieuwsgierigheid naar het zogenaamde ‘zwartwaterbeest’ maakt deel uit van wat haar zo fascinerend maakt voor dominee Will Ransome (Tom Hiddleston) en Dr. Luke Garrett (Frank Dillane). Maar hoe langer Cora in Aldwinter doorbrengt, hoe meer het lijkt alsof haar aanwezigheid – samen met die van het geruchtmakende beest – een impact heeft dat buitenaards lijkt.

Entertainment
Creatief met stofzuigen
Door Redactie
Entertainment
typhoon
Wat we kunnen leren van Typhoon
Door Arno Kantelberg