De Game Boy voor het internettijdperk is weer te pre-orderen

Wie had gedacht dat er zo’n grote vraag was naar een retro-geïnspireerd Game Boy-achtige gadget? Hij is er nu weer voor op de kerstlijst.

De Nintendo Game Boy was een fenomeen en hoort thuis in het rijtje gaming-klassiekers. Het startte eigenhandig het handheld-genre, een soort console die we eigenlijk nauwelijks meer kennen door de komst van de smartphone. Toch komen de mensen bij ontwikkelaar Panic met een Game Boy voor het internettijdperk: de Playdate.

Panic ken je van talloze iOS-apps en games en bijvoorbeeld de goed ontvangen game Firewatch op de PS4. De Playdate is duidelijk gebaseerd op de Game Boy Pocket uit 1997, maar behalve de retro-look is het een en al moderniteit.

Zo gebruikt ‘ie geen cartridges, maar krijg je bij aanschaf ($179, ca. €170) elke week toegang tot 2 van de 24 games. Tegelijkertijd met andere Playdate-gamers en het werkt dus zoals een ouderwets tv-seizoen. Qua connectiviteit heb je WiFi en Bluetooth, met een high-res 2.7 inch zwart/wit scherm van Sharp met een ingebouwde speaker. Die hendel aan de rechterkant van de Playdate is trouwens voor de besturing, als aanvulling op de knoppen aan de voorkant.

Panic laat weten dat de gadget weer te pre-orderen is, met levering begin 2023. Ook zeggen ze de beste indie-game ontwikkelaars aan te trekken voor de games. Zoals Zach Gage van Ridiculous Fishing en Keita Takahashi van Katamari Damacy. Check hier meer over de Panic Playdate.