DeLorean geeft eerste glimp van elektrische Alpha5

De comeback van Back to the Future’s grootste ster is een feit.

In april onthulde de DeLorean Motor Company – na een wederopstanding – een teaser-afbeelding van zijn aanstaande volledig elektrische auto. Hoewel de moderne EV-versie van de DMC-12 nog steeds gepland staat om zijn publieke debuut te maken op het prestigieuze Pebble Beach Concours d’ Elegance tijdens de Monterey Car Week in augustus, heeft de in Texas gevestigde startup ervoor gekozen om de hoes van zijn inaugurele model enkele maanden eerder te verwijderen.

Flux Capacitor

Deze geëlektrificeerde DMC-auto, de opvolger van de Back to the Future-mobiel, die de Alpha5 of de ‘AlphaV’ wordt genoemd, heeft de vleugeldeuren van zijn voorganger uit de vroege jaren 80 behouden.

Hoewel ze nu opengaan om een ​​configuratie met vier zitplaatsen te onthullen. Het interieur heeft ook sportieve kuipstoelen in plaats van overdadige lederen varianten, een centraal digitaal display en een apart digitaal dashboard achter het stuur met platte bodem (geen flux capacitor van Doc Brown aan boord, voor zover we kunnen nagaan). Geïnspireerd door de originele DMC-12 met zijn achterruitlamellen, heeft de Alpha5 ook een gestroomlijnde carrosserie met een indrukwekkend luchtweerstandscoëfficiënt van 0,23.

0 – 88 Mijl per uur

Specificaties en prestatiecijfers voor het uiteindelijke productiemodel moeten nog worden onthuld, hoewel DMC ons geschatte cijfers heeft gegeven die er veelbelovend uitzien. Dit omvat een batterijpakket van meer dan 100 kWh dat de in Amerika gemaakte EV een bereik van 450 kilometer of meer biedt. De elektromotorconfiguratie stelt de Alpha5 ook in staat om binnen drie seconden de 100 km/u te bereiken. En een 0-88 mph-tijd van 4,35 seconden voor alle Back to the Future-fans. De Alpha5 heeft een topsnelheid van 240 km/u, hoewel we aannemen dat dit een elektronisch beperkt cijfer is.

De prijzen en definitieve specificaties krijgen we nog, al kan je de Alpha5 nu reserveren op de website van het bedrijf. DMC zal ook een beperkte oplage van Alpha5 Launch Editions produceren. Deze behouden de specificaties van het basismodel, maar krijgen een dieprode kleurstelling.