Denk je écht dat geld gelukkig maakt?

Of zoek je het geluk toch meer in jezelf, in de natuur, de medemens, de liefde desnoods?

Nou nee, de ruime meerderheid van de Nederlanders denkt wel degelijk dat een zak geld zeker gelukkig maakt. Maar liefst negen van de tien denkt dat het winnen van een miljoen euro het algehele geluk en welzijn zou vergroten en verwacht blijer door het leven te gaan.

Met het winnen van dat miljoen, lopen we liever niet te koop. Op de vraag of men het binnenskamers zou houden als men een miljoen euro zou winnen, antwoordt de helft instemmend. 44% van de respondenten houdt het liever alleen geheim voor onbekenden.

Aan het werk

Klinkt aanlokkelijk: Een miljoen euro winnen en direct je baas bellen dat ‘ie het nakijken heeft. Opvallend: slechts 6% van de ondervraagden zouden volledig stoppen met werken. De meerderheid, 36%, zou juist niets veranderen aan zijn of haar werksituatie. Iets meer dan een derde zou alleen minder uren gaan werken. Iets minder dan een kwart zou een nieuwe carrière nastreven.

Ik vertrek. Of toch niet?

Ook blijken toekomstige miljonairs nogal honkvast. Wie denkt dat het gros bij het winnen van 1 miljoen euro meteen een te koop-bord in de tuin zou zetten en zijn biezen zou pakken naar een tropisch eiland, heeft het mis. 18% zou blijven wonen waar hij of zij woont. Verder zou 47% overwegen om te verhuizen, afhankelijk van carrièremogelijkheden en overige kansen. Slechts één op de vier zou naar het buitenland verkassen. Hierbij is Spanje veruit de populairste bestemming, wellicht een echo van deze muzikale klassieker. Opmerkelijk genoeg wordt Spanje gevolgd door de Verenigde Staten en Canada.

Deze enquête is onder 1.076 Nederlanders uitgevoerd. 50% van de respondenten is man, 48% vrouw en 2% anders, door onderzoeksbureau Time2play Media.

Het antwoord op de vraag of de Nederlander voor een miljoen euro of de ware liefde kiest vind je hier.