Wordt Desert Rock ’s werelds meest spectaculaire bergresort?

En voor zover wij weten, de enige.

Ontworpen door Oppenheim Architecture wordt Desert Rock een luxe hotel, dat is uitgehouwen in de spleten van een berg. Zoals je je kunt voorstellen, biedt het resort een adembenemend uitzicht op de omliggende ruige canyons en het dramatische woestijnlandschap.

De Red Sea Development Company (TRSDC) in Saoedi-Arabië ontwikkelt het resort in de bergen buiten Riyad. De bouw is inmiddels gestart en ze hebben een exclusieve eerste blik gedeeld die je hieronder ziet.

Verborgen vallei

Om het resort te betreden, reis je door een vallei die aan weerszijden verborgen is door de bergen. Ze komen dan aan bij de accommodaties, met 48 villa’s en 12 hotelkamers. Door de integratie van deze ruimtes kunnen gasten volledig in de bergen verblijven en de woestijn op een geheel nieuwe manier ervaren.

Lees ook: Saoedi-Arabië start aan omstreden ‘monster stad’ The Line

Als je hoogtevrees hebt, geen probleem. Alle accommodaties bevinden zich op verschillende hoogten, van de ‘begane grond’ tot klif. Het ontwerp en de architectuur van het resort houden rekening met de impact ervan op de natuurlijke omgeving, inclusief de unieke rotsformaties van de berg, die volgens TRSDC werden gevormd ‘door een reeks catastrofale seismische gebeurtenissen, duizenden jaren geleden’.

Kitsch

Materialen in de constructie van het bouwwerk zullen bestaan uit gerecycled materiaal en qua kleur worden aangepast, zodat het naadloos opgaat in de natuurlijke omgeving. Geen kitscherig gedoe dus middenin de natuur, dat van veraf te veel opvalt. Al maken de luxe en opzichtige kamers dat vast goed.

Chad Oppenheim, oprichter van de ontwerpstudio Oppenheim Architecture: “Desert Rock biedt gasten een ‘nooit eerder geziene’ mogelijkheid om te verblijven in één van de meest dramatische woestijnlandschappen ter wereld. Onze belangrijkste bedoeling bij het ontwerpen van het resort was om met het land te bouwen, niet erop, en om rekening te houden met de prachtige natuurelementen die al op de plek aanwezig zijn.”

Genoeg luxe trouwens, dat spreekt voor zich. Het resort zal beschikken over ultramoderne faciliteiten, waaronder een spa- en fitnesscentrum, restaurants en eetgelegenheden op afgelegen bestemmingen en een lagune-oase. Desert Rock gaat naar verwachting nog in 2023 open.

Beeld: Red Sea Global