De 7 stijlvolste design hotels in Europa

Stijlvol logeren doe je bij deze boetiekhotels.

Van boetiekhotels in Scandinavië tot luxe overnachtingen aan de Franse Côte d’Azur; dit zijn de stijlvolste design hotels in Europa.

Lees ook: De 9 betaalbaarste Michelin restaurants in Europa

Boetiekhotel Altstadt in Wenen, Oostenrijk

Otto Wiesenthal opende het Altstadt meer dan 30 jaar geleden, deels als locatie voor zijn grote kunstcollectie. Tegenwoordig is het hotel volgeladen met kunstwerken van onder andere Andy Warhol, Annie Leibovitz en Markus Prachensky. Een ideale verblijfplaats tijdens een stedentrip in het verrassende Wenen, waar kunst, natuur en geschiedenis het straatbeeld uitmaken.

Vanaf €224 per nacht, altstadt.at

Design hotel M.Ou.Co in Porto, Portugal

Naast de hele goede Pastéis de nata en port, bezoek je Porto sinds 2021 ook voor design hotel M.Ou.Co. Het hotel staat in het teken van muziek: er is een vinylcollectie bestaande uit 600 platen (en iedere kamer heeft een platenspeler), er zijn verschillende instrumenten te leen en je kunt muzieklessen nemen. Het historische centrum ligt op een steenworp afstand, net als de Douro-rivier. Het dichtsbijzijnde strand is een taxiritje van 15 min verwijderd van het hotel.

Vanaf €87 per nacht, moucohotel.pt

Coco Hotel in Kopenhagen, Denemarken

Het stijlvolle Coco Hotel in Kopenhagen is een hitnummer tijdens fashionweek, maar ook buiten die week is het een hotel voor goed vertoeven. Het ligt in het modieuze Vesterbro kwartier, dichtbij het centraal station en de Tivoli Tuinen. Naast goed slapen, kun je ook goed uiten in hun restauraunt: CoFoco. Een perfect uitvalspunt om Kopenhagen te ontdekken.

Vanaf €151 per nacht, coco-hotel.com

Casa Cook op Samos, Griekenland

Samos is dankzij de groene bebossing en het turquoise water misschien wel één van de fijnste Griekse eilanden. Tevens is het de geboorteplaats van Pythagoras, en zoals de legende doet geloven, de godin Heras. Sinds vorig jaar is er een nieuwe kroniek bij gekomen: Casa Cook. Een design hotel dat is omringd met heldere zwembaden en met heel veel luxe, zodat jij je voor even ook een god op Samos kan voelen.

Vanaf €148 per nacht, casacook.com

Desing hotel Wilmina in Berlijn, Duitsland

Verstopt in de Berlijnse wijk Charlottenburg ligt Wilmina, een design hotel in de Duitse hoofdstad. Het gebouw fungeerde als rechtbank en vrouwengevangenis, maar heeft nu dienst als rustig hotel in groene omgeving. Het hotel is compleet herontworpen (al zijn de meeste historische aspecten bewaard gebleven) door het Duitse architectenbureau Grüntuch Ernst, met als eyecatcher de lichtconstructie in het restaurant en de trappenhal.

Vanaf €104 per nacht, wilmina.com

Design Hotel Hotel in Lissabon, Portugal

Lissabon heeft meer dan genoeg design hotels, maar het Hotel Hotel is ideal gelegen bij de botanische tuinen. Daarnaast heeft het een spraakmakend donker betegeld zwembad, dat een perfecte verkoelende factor is in de hete Portugeese zomer. Ook vind je er een verleidende bar, met neon kunst, terrazzo tegels en duistere planten.

Van €185 per nacht, hotelhotel.pt

Hotel Tuba in Marseille, Frankrijk

Tuba is al redelijk populair onder de boetikhotel-connaisseurs, ondanks de relatief recente opening. Niet gek, want Tuba heeft een heerlijke uitstraling; hier kan je niet anders dan laissez-faire. Het design hotel ligt in het vissersplaatje Goudes, dat fungeert als een perfecte stop in de buurt van Marseille aan de Côte d’Azur. Naast de vijf kamers in het boetiekhotel heeft Tuba ook een restaurant en cocktailbar aan het water.

Vanaf 220 per nacht, tuba-club.com

Design Hotel The Standard op Ibiza, Spanje

The Standard is een hotelbegrip in Londen en heeft zich sinds kort uitgebreid tot een design hotel op Ibiza. Het witte hotelgebouw heeft een 15 meter lang zwembad op het dak, dat gedurende de dag alleen voor hotelgasten beschikbaar is. Een plek voor mensen die graag zien en gezien worden, dankzij de reputatie die The Standard in Londen, L.A. en New York zichzelf heeft aangemeten.

Vanaf €255 per nacht, standardhotels.com