Deze acteurs klussen bij als model

Ook serieuze Hollywood acteurs houden van een bijverdienste. En veel stijlvoller (en lucratiever) dan het gezicht worden van een geur wordt het niet.

Eigenlijk is het natuurlijk een ordinaire vorm van broodroof: stinkendrijke acteurs die sappelende modellen het brood uit de mond stoten door hun klussen over te nemen. Vijf sterren die schitteren in campagnes voor mannengeuren.

 Jared Leto voor Gucci

In de film House of Gucci speelde hij de morsige Paolo inclusief kale kop-pruik en nepbuik. Maar voor de geur Guilty parfum pour Homme van Gucci heeft acteur Jared Leto zijn haar fris gewassen en zijn kleurigste jasje aangetrokken. Er zijn ook commercials waarin hij aan zangeres Lana del Rey is gekoppeld. Leto won in 2014 een Oscar voor zijn bijrol in de Dallas Buyers Club. Naast acteren speelt hij gitaar en zingt hij in de band Thirty Seconds to Mars.

Jason Elordi voor Boss

Deze Australische acteur timmert stevig aan de weg en is van de meest veelbelovende namen van de nieuwe generatie in Hollywood. Niet alleen zijn acteerprestaties zijn indrukwekkend, maar ook zijn fysiek. Daarbij is bij boomlang, hij meet 1 meter 96. Elordi brak door met de films The Kissing Booth 1 en 2, en schittert in de Boss uitingen maar ook in de HBO serie Euphoria waarin hij een amorele quarterback speelt.

Jake Gyllenhaal voor Prada

De meest atypische naam in dit rijtje is toch wel Jake Gyllenhaal, wegens ‘Heel Serieus Acteur’. Gyllenhaal heeft een glanzende carrière die al meer dan twintig jaar bestrijkt: Hij brak door in 2001 met de film Donnie Darko. Voor de geur Luna Rossa Ocean liet Gyllenhaal zich natregenen op het zeilschip annex jacht waarmee team Luna Rossa Prada Pirelli menig prestigieus zeilwedstrijd wint.

Johnny Depp voor Dior

Dior wilde als gezicht van de geur Sauvage – niet te verwarren met Eau Sauvage mensen! – een ster met een recalcitrant randje. Enter Johnny Depp. Zijn randje bleek toch wat rauwer dan Dior had gedacht en gehoopt, want al snel raakte de acteur in een treurige soap met zijn inmiddels ex-vrouw Amber Heard terecht. Er wordt zelfs een documentaire voor Discovery + over hun strijd gemaakt. Desondanks werd Depp ook gevraagd voor Sauvage Extrême, de nieuwste mannengeur van Dior. Naar verluidt zou de acteur tussen de 3 en 5 miljoen pond voor de Dior deals incasseren.

Ryan Reynolds voor Armani

Uw verslaggever sprak Ryan Reynolds rond 2010 toen hij nog het gezicht van Hugo Boss was, inmiddels is de Canadese acteur ingehuurd door Armani. Destijds mochten er geen vragen gesteld worden over Scarlett Johansson met wie hij op dat moment was getrouwd. Al snel werd duidelijk waarom: het stel lag in scheiding. Reynolds’ carrière gaat als een speer: met name zijn Deadpool-films zijn mega succesvol.