Dior en Stone Island bundelen de krachten

Een goede collab: we love it. En we worden weer eens op onze wenken bediend door Dior en Stone Island.

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben geen Dior Homme in de kledingkast hangen. Wellicht komt daar binnenkort verandering in en krijgt jouw garderobe een haute-couture-boost. De samenwerking van het Parijse luxe modehuis met het stoere Stone Island is namelijk wel een bijzondere.

Dior’s creatieve brein Kim Jones heeft zijn eigen visie en vakmanschap gecombineerd met het Italiaanse cult- en streetwearmerk Stone Island. En dat levert een hele boeiende capsule-collectie op. Beide merken reppen over het thema, ‘de alchemie van kleur’. En kleurrijk mogen we de collectie best noemen, want we zien zowel groen, geel als roze voorbijkomen.

Dankzij Kim Jones zijn collabs bij Dior heel normaal geworden. De creatief directeur werkte eerder al samen met bijvoorbeeld KAWS en Travis Scott en nu is Stone Island aan de beurt. Jones deinst er dus niet voor terug om high fashion te mixen met streetwear. En dat pakt goed uit, zeker in deze nieuwste samenwerking.

Mede dankzij de Italiaanse inbreng in deze capsule-collectie, zijn de items sterk beïnvloed door militaire details en pasvormen. Dit, gemixt met het wat strakkere maatwerk van Dior, naturellement. In de collectie vinden we van alles wat: T-shirts, schoenen, jassen, vesten, bodywarmers, broeken en diverse accessoires. Met name de tassen zien er erg vet uit, vooral door het kompaslogo van Stone Island dat in het leer gedrukt is en waar de naam Dior omheen staat. Très chic. De Dior x Stone Island-collectie verschijnt op 4 juli.

Meer informatie vind je hier en hier