Dit is de Nederlandse Keith Richards

Vergeet Barry Hay. Vergeet Herman Brood. Vergeet Wally Tax. Dicky Curtis is de échte Nederlandse rockgod.

dicky curtis jiskefet kees prins

Dicky Curtis is zanger, componist en tekstschrijver. Je kunt hem kennen van bands als Liquid Turquois, The Knot (van het hitje Never talking anyway – “sterk nummer”, zegt Dicky zelf), Don’t You Know, Double Trust, The Cunters (volgens sommigen zijn hoogtepunt), Torka Express, Gaika Gorkies, Mush, Rumbletone, Pullover… waar zat Dick eigenlijk niet in?

Hij trad op met de grootsten ter aarde, en toerde door veel landen. Met The Knot haalde hij zelfs nog de hitparade in Engeland.

In de jaren negentig is Curtis een tijdje uit beeld verdwenen, maar deze eeuw is Dicky weer helemaal terug, met zelfs een rol in een musical.

“Hij heb drie vrouwen van me afgepikt!”

Veel van zijn oude muziekvrienden zijn overleden, maar Dick is nog altijd alive and kicking. Wat is het geheim van Dick Curtis? “Een ding wat ik geleerd heb: Je moet je omringen met mensen die voor jou instaan. Dat is het belangrijkste.”

Hoewel het wel jammer is dat zijn oude bandmaten Polle en Jan niet meer met hem willen samenwerken. “Dikke plakken stront in je nek,” is de onvervalste mening van Jan. “Hij heb drie vrouwen van me afgepikt!”

“Ja,” zegt Dick dan lachend, “dát is Jan.” Het maakt hun reünie-optreden wel wat lastiger te organiseren.

Gelukkig hebben we nog dit veelzeggende diepte-interview met deze niet kapot te krijgen rockartiest. Wat een held!

https://www.youtube.com/watch?v=bvIyrXuOsQk